Raparperi-valkoviinikana

MTV Oy, All rights reserved

Raparperi on toukokuun parhaita sesonkiraaka-aineita parsan ohella. Yleensä raparperia on totuttu näkemään jälkiruoissa, mutta halusin kokeilla sitä lämpimän ruoan maustajana. Hyvinhän se onnistui ja kitkerä maku makeutui hauskasti myös ilman sokeria tarpeeksi kypsyttyään. Kaunis punertavan vihreä väri häipyy haudutuksen myötä, mutta yrteillä annosta voi piristää kauniiksi. Lisukkeeksi sopii parhaiten riisi tai risotto. 

Oma raparperi tarjoaa jo varsia hyödynnettäväksi ja sain äidiltä muutaman varren lisää. Tarkoittaa, että kokkaan ja bloggaan raparperia tällä viikolla ainakin alkuruoaksi. Mehevän jogurttisen raparperipiirakan ohjeen löydät vaimon blogista. Sai viime sunnuntaina mummiltani kehuja. :)

Raparperin ja valkoviinin kanssa haudutettua kanaa

4 hlölle

4 broilerin rintafileetä

muutama raparperin varsi (koosta riippuen)

1 sipuli, ohueksi siivutettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

lasillinen valkoviiniä

muutama tuore timjaminoksa, lehdet nypittyinä

1 laakerinlehti, mielellään tuore

2 rkl tuoretta oreganoa, hienonnettuna

2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Pilko raparperi peukalonpään mittaisiksi palasiksi. Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Kuumenna isohko kattila. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Ruskista fileet kauniiksi molemmilta puolilta. Madalla keskilämmölle. Lisää sipulisiivut ja raparperinpalat. Anna sipulin ja raparperin pehmentyä kattilassa koko ajan sekoittaen noin 10 minuutin ajan. Madalla lämpötilaa matalaksi. Lisää yrtit (paitsi persilja), valkosipuli ja valkoviini. Sekoita, peitä kannella ja anna hautua 45 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Maista hetki ennen loppua ja mausta mieleiseksi. Sekoita mukaan persilja (jätä hiukan koristeeksi). Tarjoile riisin kera. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.