Mainos
Mainos

Puutarhan kuulumisia 12.4.2014

Mökkikausi alkaa ihan just. Nyt odotamme yöpakkasten loppumista. Niiden jälkeen avataan puutarhaan vedet ja pääsemme yökylään. Ostimme siirtolapuutarhamökin juhannuksena 2011 eli alkava kesä on meille neljäs. Täältä voi katsoa, mistä lähdettiin liikkeelle. Tontti oli alkujaan likimain tyhjä ja olemme hiljalleen tekemisen kautta oppien rakentaneet hiellä ja innostuksella unelmiemme puutarhaa. Sellainen on oikeasti mahdottomuus, koska unelmia pulpahtelee lisää mieleen tismalleen samaa tahtia kuin valmista syntyy. 

Tänä vuonna kevät on mukavasti etuajassa. Viime vuonna tähän aikaan oli vielä lunta maassa. Kevään mitta oli tuolloin tosin historiallisen lyhyt, 8 viikkoa. Nyt maasta puskee jo jos jonkinlaista vihreää. Krookukset ovat kukkineet jo viikkoja, tulppaanien lehdet ovat pitkällä. Montaa muutakin kukkaa näkyy jo useita senttejä. 

Tämän kesän haaveissa on, kuten tavallista, liikaa. Mökin maalaus, uuden chillausalueen ja käytävän rakentaminen jonkinlaisen hiiligrillirakennelman kruunaamana (yo. kuvan kohdalle, nurmen tilalle), terassin kattaminen tai peräti lasittaminen, nurkkapenkin muuttaminen kaadettujen koivujen jäljiltä kasvimaaksi (alakuvissa), uuden ison kasvulaatikon rakentaminen jne. Viime kesän alussa tonttimme oli kolmen koivun jäljiltä puolivarjossa. Tänä kesänä aurinko porottaa (jos porottaa) tontille läpi päivän. Saa nähdä, mitä se aiheuttaa. Yritämme soveltaa kylvöä olosuhteiden mukaiseksi. Tänä keväänä en kokenut kotisohvalla polttavaa kaipuuta mökille. Kaksi työntäyteistä päivää puutarhassa muutti taas kaiken ja hinku ulkoilmaan on todella kova. Ja grillaamaan! Tästä tulee jälleen hieno kesä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.