Possuburgeri päärynällä ja sinihomejuustolla
Tässä helppo, nopea ja herkullinen possuburgeri Jamie Oliverilta (hitusen muokattuna). Sinihomejuusto ja makea päärynä ovat klassisen toimiva pari, joten miksei sitä tuotaisi burgeriin mukaan? Toimii erityisen hyvin syyssateiden piiskatessa ikkunaa. Mitä parempaa sinihomejuustoa käytät, sitä parempi burgeri tietenkin tulee.
VINKKI! Voit myös karamellisoida päärynää leikkaamalla siivut hitusen paksummiksi ja paistamalla niitä muutama minuutti pannulla. Suolaisen ja makean liitto voimistuu entisestään.
PS. Tsekkaa myös muut burgerireseptit!
Päärynä-sinihomejuusto -possuburgeri
kypsää makeaa päärynää
pinaattia
rucolaa
vesikrassia
150 g porsaan jauhelihaa
30 g sinihomejuustoa
balsamicoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyäLisäksi: burgerisämpylöitä (resepti)
OHJE: Viipaloi päärynä mahdollisimman ohuesti (tai vähän paksummin, jos karamellisoit sen). Lorauta siivujen pinnalle hiukan balsamicoa ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Muotoile jauhelihasta pihvi, joka on hiukan sämpylää isompi, koska se pienenee paistettaessa. Älä purista ja muovaa lihataikinaa liikaa. Paina pihvin keskelle loiva kuoppa.
Sekoita keskenään pinaattia, rucolaa ja vesikrassia.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Sivele pihvit kauttaaltaan oliiviöljyllä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita paistumaan pariksi minuutiksi ja käännä. Murenna pihvin päälle sinihomejuustoa. Voit peittää myös kannella, jotta sulaa pintaan helpommin. Paahda samalla sämpylöitä kullanruskeiksi, mutta ei rapeiksi (pannulla tai leivänpaahtimessa).
Aseta juustokuorrutteinen pihvi sämpylän alapuoliskolle. Laita päälle päärynäsiivut ja pinaatti-rucola-vesikrassisalaattia. Voit vielä halutessasi lorauttaa päälle hiukan balsamicoa. Laita sämpylän kansi päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan