Pollo alla Romana - kanaa roomalaisittain

MTV Oy, All rights reserved

Tässä helppo ja maukas kanaruoka säähän ja päivään katsomatta. Kylmään pimeyteen se tuo lämpöä ja väriä. Pollo alla Romana on todellinen klassikko täynnä yksinkertaista italialaista makumaailmaa Välimeren lämmöstä. Buon appetito!

PS.Muistathan, että broilerissa ja kanassa makueron tehotuotetun ja laadukkaan lihan välillä huomaa varsin helposti. Ja maukkaat linnut ovat eläneet kivemman elämän. 

Pollo alla Romana

4 hlölle

4 luullista kanan tai broilerin rintaleikettä tai koipea (tai kokonainen lintu pilkottuna)

80 g pekonia, hienonnettuna (pancetta vielä parempi, jos löytyy)

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl kuivaa valkoviiniä

400 g tölkki tomaatteja kokonaisina tai murskana

4 paprikaa (mieluiten punaisia sekä keltaisia), suikaloituna, siemenet pois

2 rkl kapriksia

oliiviöljyä

ripaus sokeria

suolaa

mustapippuria

(basilikaa revittynä koristeeksi)

(rapeakuorista vaaleaa leipää kylkeen)

Laita pilkottu pekoni tai pancetta isolle paistinpannulle. Laita pannu kuumenemaan ja anna rasva sulaa. Paista pekoni rapsakaksi keskilämmöllä. Ota pekonisilppu pannulta syrjään. Mausta kanapalat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Paista pekonirasvassa kanapaloja ja valkosipulia muutama minuutti, kunnes molempiin tulee kaunis väri ja kanannahka on rapsakka. Lorauta sekaan viini ja anna sen poreilla muutama minuutti. Lisää tomaatit ja paprikasoirot sekä ripaus sokeria. Annan kiehahtaa ja laske lämpöä matalalle. Anna hautua 45 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja mehevää. Lisää kaprikset mukaan puolivälissä. Maista ja mausta mieleiseksi. Nosta kananrinta lautaselle ja ripottele pinnalle revittyä basilikaa. Tarjoile rapeakuorisen leivän kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat