Pikkujoulukana
Helppo ja herkullinen broileri kuivattujen luumujen kera sopii kaikenlaisiin hetkiin ja tähän aikaan valmistettuna se henkii väistämättä lämmintä, jouluista fiilistä.
Rakastan runsaita ja rustiikkisia patoja ja tässä on yksi lisää. Olen käyttänyt aiemmin kuivattuja hedelmiä lähinnä Lähi-idän ruokiin, mutta tämän ruoan makumaailma vie muihinkin paikkoihin maapallolla. Makumatkan kohdetta voi johdatella helposti lisukkeilla. Couscousin kanssa ajatus vie Lähi-itään, mutta perunalla taas mannermaisiin keittiöihin. Itse tein kylkeen uunijuureksia, jotka toimivat tässä erinomaisesti.
PS. Tsekkaa myös muut kanareseptit sekä 30 jouluista reseptiä.
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.
Pikkujoulukana
4 hlölle
4 broilerinkoipea
50 g voita
6 banaanisalottisipulia, pitkittäin halkaistuna
1,25 dl punaviiniä
1,25 dl kanalientä
1 tl meiramia
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
kanelitanko
125 g kuivattuja luumuja, karkeasti paloiteltuna
öljyä
suolaa
mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljyä uuninkestävällä paistinpannulla. Ruskista broilerikoivet erissä kauttaaltaan niin, että nahka rapsakoituu. Nosta koivet sivuun odottamaan.
Lisää pannulle voi ja kun se alkaa kuplia, lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti. Kaada pannulle punaviini ja kaavi pohja puhtaaksi. Anna viinin kiehahtaa ja porista pari minuuttia, jotta alkoholi haihtuu. Lisää kanaliemi, yrtit, kanelitanko ja luumuhakkelus, kiehauta ja anna porista pari minuuttia. Lisää broilerinkoivet takaisin pannulle nahkapuoli ylöspäin. Laita pannu uuniin ja anna kypsyä 20 min tai kunnes lihasta valuu pistäessä kirkasta nestettä. Tarjoile mieluisien lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti