Pikaruokaa: Ykköspasta pekonista ja herneistä

MTV Oy, All rights reserved

Kello käyntiin. Ainekset esiin. Ruoka lautasella tasan 20 minuutin kuluttua.

Yleisimpiä syitä einesten syömiseen on ajanpuute. Pötyä! Jokaisella on toki lentäviä päiviä, jolloin ei vain millään ehdi. Jos normipäivästä ei löydy yhtä tuntia ruoanlaittoon ja syömiseen, voi aikatauluja ja priorisointia miettiä hivenen uusiksi. Jos joku nostaa esiin lapsikortin, niin sitä suuremmalla syyllä. Yhteisen ruokahetken merkitystä kotitekoisen ruoan äärellä ei voi painottaa tarpeeksi. Tässä on hyvä esimerkki ruoasta, joka syntyy kädenkäänteessä ja joka maistuu varmasti jokaiselle lapsesta vaariin. Otin itse aikaa. 20 minuuttia jääkaapin aloituksesta ensimmäiseen suupalaan. Pieni pasta kypsyy isoa nopeammin ja sopii paremmin tähän (ja näyttää kivalta).

Idea ruokaan tuli Jamie Oliverilta, mutta muutin reseptin täyteen ykkösiä, jotta se olisi mitätänäänsyötäisiin-paniikissa mahdollisimman helppo muistaa kaupassa.

Ykköspasta

4-6 hlölle 1 paketti pientä pastaa (500 g)

1 paketti pekonia

1 pussi pakasteherneitä (tietty tuoreita, jos on)

1 prk ranskankermaa

1 puska minttua hienonnettuna

1 sitruunan raastettu kuori ja mehut

111 g parmesaania raastettuna (tai enemmän)

1 nokare voita

(1 kuppi pastan keitinvettä)

suolaa

pippuria

Laita pastavesi kiehumaan. Pilko pekonit pieneksi, lorauta isolle paistinpannulle oliiviöljyä ja laita pekonit kuumenevalle pannulle. Kun pastavesi kiehuu, suolaa se ja kaada mukaan pasta. Pekonin paistuessa ja pastan kiehuessa raasta sitruunasta keltainen osa kuorta. Raasta parmesaani. Paista pekoni rapeaksi. Kun pasta on vielä ihan hiukan raakaa, kaada kuppiin keitinvettä ja valuta pasta lävikössä. Laita pannulle herneet. Kaada pastat mukaan. Kaavi ranskankerma pannulle. Raasta mukaan sitruuna. Kippaa sekaan parmesaani ja minttu. Lorauta mukaan pastan keitinvettä. Laita vielä kruunuksi voinokare. Sekoita ja laita tarjolle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat