Mainos
Mainos

Kesän kokkailut ovat menneet varsin pitkälti italialaisissa merkeissä. Jopa liiaksi asti. Vaikka se lempparikeittiöni onkin, on yhdessä tyylissä pysyminen turhan ahdasta makunystyröille. Jatkossa täytyy suoda tilaa myös espanjalaiselle, lähi-idälle ja ranskalaiselle keittiölle.

Puutarhassa kasvava rakuuna on kasvanut jo 190-senttiseksi. Napsasin latvasta 30 cm pois ja laitoin ruokaan. Täytyisi vielä miettiä monenmonituista rakuunaruokaa, jotta koko puska saataisiin käytettyä. Voi vain kuvitella, paljonko talvella ärsyttää käydä ostamassa tuoretta rakuunaa marketin yrttialtaasta.

Rakuuna ja kana ovat klassinen ja helppo yhdistelmä. Toinen perus kumppani on porkkana. Tässä resepti, joka toimii helppona ja nopeana arkiruokana sekä juhlavampanakin herkkuna. Veikkaisin, että joku vieras saa maistaa tätä meilläkin. Tarjosin kylkeen emmervehnä-"risottoa" sekä voissa paistettuja herneitä rakuunalla. Risotto-/ohrattopohjan ohjeen löydät täältä.

Rakuunakana

neljälle

4 broilerin rintafileetä

1 prk crème fraichea

1 rkl dijon-sinappia

2 oksaa tuoretta rakuunaa

suolaa

pippuria

voita

Kuumenna pannu ja sulata voi. Paista broilereihin kaunis pinta. Madalla lämpöä. Lisää crème fraiche, sinappi ja rakuuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Anna hautua n. 20 minuuttia. Tee sillä välin lisuke, esim. ohrattoa, vihreitä papuja, keitettyjä (uusia) perunoita, rakuunaporkkanoita tai -herneitä, pastaa...

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.