Perunapasta vol. 2 - "pyttipannu"

MTV Oy, All rights reserved

Pasta ja peruna toimivat kimppaan vaikka pelkästään. Eilen mukaan otettiin piristykseksi pestoa ja vihreitä papuja. Nyt tutustutaan italialaiseen versioon pyttipannusta. Ohje on vain viitteellinen. Kuten kunnon spydäriin, voi tähänkin käyttää monenlaisia tähteitä ja saada aikaan uusia makuja joka kerralla.

Pastapyttis neljälle 250 g pastaa (esim. penne)

1 sipuli hienonnettuna

1 sellerinvarsi hienonnettuna

1 porkkana hienonnettuna

1/2 kg kiinteitä perunoita noppakuution kokoisina paloina

1/2 pkt (50-80 g) pekonia hienonnettuna

1/3 tlk tomaattimurskaa

1 puska persiljaa hienonnettuna

50 g parmesaania raastettuna

3 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Kuumenna öljy isossa kasarissa tai kattilassa. Lisää pekoni pannun lämpiessä ja kuullota sitten sipulia, porkkanaa ja selleriä. Lisää mukaan tomaattimurska ja anna poreilla n. 7 min. Lisää perunakuutiot ja 4 dl vettä. Hauduta vajaa puoli tuntia, kunnes perunat ovat liki kypsiä. Lisää pasta (raakana) mukaan. Mausta suolalla (varovasti). Sekoita ja anna hautua hiljalleen. Lisää vettä, jos tarpeen. Lopputulos on melko kuiva (tai pikemminkin mehevä). Hämmennä ja maistele pastan kypsyyttä aina välillä ja lisää suolaa, jos tarpeen. Ruoka tarttuu vartioimattoman helposti pohjaan, joten muista hämmennellä. Mausta lopussa pippurilla ja parmesaaniraasteella. Laita lopuksi päälle persiljasilppua. Voit kruunata annoksen hyvällä oliiviöljyllä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.