Mainos
Mainos

Pekoniin kääritty, pitkään hautunut kassler

Porsaan kassler eli possunniska kuuluu suosikkiraaka-aineisiini. Se on monikäyttöisyydessään vertaansa vailla. Kesällä se on mehevimpiä grillilihoja ja talvella huikaisevan hyvää hitaasti haudutettuna. Pisimmillään olen kypsytellyt sitä 12 tuntia. Lisäksi sen hinta on hämmentävän edullinen, 8,50 e/kg. Tässä olisi yksi yksinkertaisimmista tavoista valmistaa erinomaista ruokaa. Sen valmistelu vie vartin verran. Uunissa se saa hautua nelisen tuntia. Lisukkeeksi toimivat syksyisin juurekset. Itse tein oman maan peruna-lehtikaalipaistosta.

Pitkään hautunut, pekoniin kääritty kassler

neljälle

700 g pala kassleria

1 pkt pekonia

1 prk tomaattipyreetä

2 tl salviaa, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl valkoviiniä

1 dl kanalientä

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Sekoita keskenään tomaattipyree, valkosipulisilppu ja salvia. Mausta kunnolla suolalla ja pippurilla. Valele seos kasslerin pintaan. Kääri pekonisuikaleet lihan päälle ympäriinsä. Voit käyttää apuna puuvillalankaa. Kuumenna liedellä uunin kestävä pata. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Kaada mukaan valkoviini ja kanaliemi ja anna kiehahtaa. Peitä kannella tai foliolla ja anna hautua uunissa 4 h. Kurkkaa puolivälissä ja lisää kanalientä, mikäli tarpeen. Leikkaa viipaleiksi ja nauti.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.