Pasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko

MTV Oy, All rights reserved

Olen monesti miettinyt ja varmaan kirjoittanutkin, ettei pastojen bloggaaminen ole mielenkiintoni kärkipäässä. Mutkun niitä itse rakastan ja moni reseptejä toivoo, niin mikä jottei. Pasta on helppoa ja nopeaa arkiruokaa, mutta olen rajoittanut sen nauttimista korkeintaan kertaan viikossa, ettei pelkäksi vehnällä piehtaroimiseksi mene. No, onhan niitä syntisempiäkin ruokia. Ja pastan kautta syö moni pakkomielteinen lihansyöjä vahingossa kasvisruokaa. Sitä on tämäkin eteläitalialainen klassikko, joka kuuluu varmasti tunnetuimpien pastaversioiden top teniin sekä myös omiin suosikkeihini. Siksi halusin muistuttaa tästäkin ihanuudesta. Spaghetti alla Norma tuo Etelä-Italian lämmön tyylikkäästi lautaselle. Se on mehevä, rehevä, täynnä Välimeren syviä makuja.

VINKKI!Tsekkaa pastavinkit! Ja muista, että pastan laatu määrittää hyvin pitkälle annoksen tasoa, ei pelkkä kastike. Euron parin lisäpanostus kannattaa.

Spaghetti alla Norma

4-6 hlölle

750 g munakoisoa

500 g spaghettia

1-2 tl chilirouhetta tulisuuden ja oman maun mukaan

400 g tomaattimurskaa tai kokonaisia tölkkitomaatteja

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 tl oreganoa

basilikanlehtiä tai lehtipersiljaa, revittynä päälle

1 dl ricottaa, raastettuna

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Leikkaa munakoiso sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna iso paistinpannu, lorauta pohjalle oliiviöljyä ja paista viipaleet erissä kauniin ruskeiksi ja pehmeiksi. Ripottele paistaessa niiden pinnalle suolaa. Nosta viipaleet sivuun.

Laita pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää siihen suolaa suhteessa 1 rkl/1 l vettä. Lisää mukaan spaghetti ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes kypsyys on al dente.

Lisää sillä välin paistinpannulle hiukan oliiviöljyä ja valkosipuli sekä chilirouhe. Anna kuullottua 30 sek ja lisää tomaattimurska ja oregano. Sekoita. Leikkaa munakoisoviipaleet palasiksi (esim. neljään osaan ristivedoilla tai soiroiksi). Lisää munakoisot tomaattikastikkeeseen. Maista ja mausta kastike suolalla ja pippurilla mieleiseksi.

Valuta pasta, ota hiukan keitinvettä talteen kostukkeeksi. Sekoita kastike ja pasta keskenään ja lisää keitinvettä tarvittaessa. Tarjoile revittyjen basilikanlehtien tai lehtipersiljan ja ricottaraasteen kera. Voit kruunata annoksen laadukkaalla oliiviöljyllä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.