Parsalla täytetyt kanakääryleet - sesonkiruokaa

MTV Oy, All rights reserved

Parsakausi on isosti päällä, mutta vielä ei huomaa kyllästyneisyyttä ilmassa. Söimme toukokuun aikana parsaa melkein joka toinen päivä ja kauppareissulla tuntui nipun ottaminen koriin melkein velvollisuudelta. Kun kerran sitä nyt saa…

Pistimme viime kesänä parsaa myös kasvimaalle. Alkuun ihastelimme sen hienoa harsomaista olemusta, mutta tänä keväänä maasta putkahti ihan oikean parsan näköinen, hassusti sympaattinen pötkö. Parsa on herkkä ärtymään ja ensimmäisenä vuonna sitä ei saa syödä, mikäli haluaa nauttia sadosta jatkossakin. 

Tässä helppo ja nopea arkiruoka parsakautta hyödyntämään. Ohuen kanaleikkeen sisään rullataan parsan lisäksi tomaattia ja parmesaania. Yksinkertaisen selkeää kevätmakua!

Ruokajuomaksi kaadoin näytteeksi saamaani, mutta muutenkin arkivakkarina toimivaa, Wolfbergerin (W)3-viiniä, joka tuntuu sopivan vähän kaikkeen, mihin valkkari voi sointua.

PS.Tsekkaa myös muut parsareseptit!

Parsalla täytetyt kanakääryleet

4 hlölle

4 broilerinrintafileetä

8 parsatankoa

1 iso tomaatti

2 dl parmesaaniraastetta

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

(hammastikkuja)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Katkaise parsojen juuresta puumainen osa pois. Jos parsat ovat paksuja, kuori ne. Halkaise tangot sekä pituus- että leveyssuunnassa. Viipaloi tomaatti ohuiksi siivuiksi. Laita kanafileet kahden kelmuarkin väliin ja nuiji littanaksi (mielummin ohuemmaksi kuin mun kuvassa). Mausta fileet molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Lisää öljyyn valkosipulisilppu ja paista kanafileitä pari minuuttia yhdeltä puolelta. Ota fileet leikkuulaudalle paistopinta alaspäin. Ripottele pinnalle parmesaania. Aseta päälle tomaattiviipale ja neljä parsatankoa. Rullaa kääryle kiinni ja sulje parilla hammastikulla. Aseta kääryleet voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Hammastikut pois ja tarjolle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!