Parhaat ravintolat 2012 - omat arvostelut

MTV Oy, All rights reserved

Suomen 50 parasta ravintolaa vuonna 2012 on valittu. Valinnan teki ravintola-alan ammattilaiset lähiruokalähettiläs Eeropekka Rislakin johdolla. Listalle antoi väriä erityisesti turkulaisten ja tamperelaisten ravintoloiden sijoitukset. Koskaan aiemmin ei top tenissä ole ollut kolmea ei-helsinkiläistä ravintolaa. Mahtavaa! Itselleni pisti silmään savonlinnalaisen Panimoravintola Huvilan ja tamperelaisen 4 Vuodenaikaa -ravintolan jääminen listan ulkopuolelle. Omien kokemusten perusteella ne päihittävät helposti monet listan rafloista. Muutenkin muutamien paikkojen korkea sijoitus yllätti. Kertonee raatilaisten tyypillisestä helsinkiläispainotteisuudesta. Vähän kuin Michelin-tähtien saaminen Ranskassa.

Lista kokonaisuudessaan täällä.

Vuoden paras syömäni annos oli Smörin Perunamaa (valkosuklaa-tillimoussea, perunajäätelöä ja purjotuhkaa):

Laskin, että olen syönyt 13 listan ravintolassa. Yhä enemmän on kokeilujen must-listalla. Elämäni parhaan aterian olen syönyt Chez Dominiquessa, mutta se oli puoli vuotta ennen blogin aloittamista eikä valitettavasti tallentunut postauksena. Sivumaun aikana olen käynyt ja kirjoittanut seuraavista. Lue arvostelut, edessä sijoitus:

2. Muru, Helsinki

7. Mami, Turku

9. Bertha, Tampere (1  2)

17. Smör, Turku

24. C, Tampere

43. Gastone, Helsinki

47. Grotesk, Helsinki

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!