Paahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen kera

Raikas ja maukas kanaruoka perulaisin sävyin. Pollo a la Brasa kuuluu Perun suosituimpiin ruokiin. Valmistus on helppoa, mutta marinointiin täytyy varata aikaa kahdesta tunnista yön yli. Sitten vain uuniin ja sillä aikaa kastikeainekset blenderiin.

Pollo a la Brasan klassinen lisuke ovat ranskalaiset perunat. Olennaisin seuralainen on kuitenkin Aji Verde -kastike. Useimpien chililajikkeiden saaminen Suomessa on kuitenkin sen verran hankalaa, että korvasin Aji Amarillo -chilit Srirachalla. Toimii hyvin. Pääosaan nousee supermaukas, marinoitu broileri, jonka laatuun kannattaa samalla panostaa.

Lähtökohtaisesti tähän olisi paras käyttää kokonainen, pilkottu broileri. Itse rakastan broilerin koipia ja ne ovat valmiita paloja, joten käytin niitä. Ovat myös edullisinta osaa. Paahdetun kanan rapsakka kuori… Love it!

VINKKI! Tee marinadi ja kastike valmiiksi illalla, sekoita marinadi kanan joukkoon aamulla ja töistä tullessa se on marinoitunut täydellisesti. Isket vain kanan uuniin.

Pollo a la Brasa - perulainen paahdettu kana korianterikastikkeella

1,5 kg broilerin koipireisiä tai kokonaista broileria pilkottuna
limelohkoja
Oliiviöljyä

Marinadi:
6 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
0,5 dl soijaa
1 rkl Srirachaa
0,5 limen mehu
1 tl chilijauhetta
1 tl Dijon-sinappia
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl merisuolaa
1 tl mustapippurirouhetta

Kastike:
1 puntti korianteria
3-4 jalapeñoa, hienonnettuna
n. 30 g fetaa murusteltuna
1 valkosipulinkynsi
pari kolme lehteä tuoretta basilikaa
1 tl Dijon-sinappia
1 tl Srirachaa
0,5 tl hunajaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl merisuolaa
1 dl oliiviöljyä

OHJE: Huom: Marinointi 2-12 h. Sekoita marinadin ainekset hyvin yhteen. Sekoita marinadi kulhossa kunnolla broileripaloihin. Voit tunkea sitä myös nahan väliin. Anna maustua jääkaapissa 2-12 h.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pyyhi marinadi broilerista. Laita broileripalat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja ripottele päälle oliiviöljyä. Laita uuniin paahtumaan 35-45 minuutiksi, kunnes nahka on rapsakka ja broileri läpikypsää, mutta ei kuivaa. Voit tehdä paksuun kohtaan pienen viillon ja jos ulostuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Ota broileri uunista, peitä foliolla ja anna tekeytyä muutama minuutti.

Broilerin kypsyessä tee kastike. Sekoita kastikkeen ainekset (paitsi öljy) keskenään ja surauta blenderillä tai sauvasekoittimella sileäksi. Kaada lopuksi öljy ohuena vanana sekaan koko ajan sekoittaen, jotta se sekoittuu kunnolla mukaan eikä juoksetu. Maista ja mausta suolalla, pippurilla ja limellä mieleiseksi.

Tarjoile broileri kastikkeen ja esim. ranskalaisten kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat