Olut ruoanlaitossa - maukkaat olutreseptit

MTV Oy, All rights reserved

Käytän olutta ruoanlaitossa, joskus jopa lisään sitä ruokaan. Yllätyin, kun pengoin reseptejäni ja aloin bongata niin monesta ainesosalistasta olutta. En ollut tajunnut, miten usein sitä on tullut ”haaskattua” ja lorautettua kattilaan. Miksipä ei, mistä tahansa maukkaasta nesteestä saa luonnollisesti hyvää makua ruokaan. Viiniä lorisee pannulle tämän tästä. 

Nappasin Alkon sivuilta tarkempia speksejä oluen ominaisuuksien vaikutuksesta ruokaan.

• Humala antaa ruoalle katkeruutta.

• Hiiva tuo ruokaan kirpeyttä, hedelmäi­syyttä ja happamuutta.

• Maltaat antavat ruoalle makeutta ja väriä.

• Hiilidioksidi kuohkeuttaa taikinan.

• Mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua.

Lukaise oppia hiukan lisää täältä ja kokeile erilaisten oluiden makuja ja ominaisuuksia. Kuten resepteistä voi huomata, sopii olut hyvin monenlaiseen kokkailuun. Yksi kokille, yksi kattilaan - cheers!

HUOM! Muistathan, että näitä ruokia sopii nauttia, vaikka viettäisit tipatonta. Toisaalta näiden kanssa ruokajuomana nautittuna sen lopettaminenkin sujuu tyylillä.

VINKKI!Jos reseptissä lukee olutta 33 cl, osta aina 50 cl. Tiedät kyllä miksi. 

OLUTRESEPTIT

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!