Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!

mustapapu-enchilada
MTV

Upean runsas meksikolainen ruoka, jossa makua löytyy joka suuntaan ja valmistus kulkee lähinnä pilko-sekoita-täytä-uuniin -linjalla. Voisin kutsua jopa äijäruoaksi eikä kukaan huomaa lihan puuttuvan.

Perinteisesti enchiladat tehdään kahden tortillalätyn väliin ja paistetaan molemmin puolin. Kevensin ja helpotin urakkaa laittamalla komeudet uuniin. Mainiosti onnistuin niinkin.

Nostetaan esiin pari asiaa.

1) Meksikolainen keittiö on mielestäni paras tapa totuttautua kasvisruoan laveaan maailmaan. Makua voi tunkea mukaan niin paljon kuin lystää ja luontevia, tuttuja rakenteita on tarjolla yltäkylläisesti. Mukaan voi lisäksi laittaa helposti tähteitä.

2) Chipotle-chilit adobo-kastikkeessa ovat markettien texmex-hyllyn parasta antia, mutta niitä löytää yleensä vain isoimmista kaupoista. Savustettua jalape‑ño-chiliä tomaattisen mausteisessa ja etikkaisessa kastikkeessa. Kerrassaan upea maun antaja, jonka määrää pystyy helposti säätelemään. Voimakas, mutta ei hyökkää päälle. Ruokakauppiaat, pidän teitä vähän juntteina, mikäli keskikokoa isommasta kaupasta ei tätä löydy. Ja usein ei löydy, vaan hyllyt on tungettu täyteen texmex-höttöä. Ostankin aina useamman purkin kerralla, ettei tarvi turhaan kirota marketin käytävällä. Niitä tuotteita, joiden löytymisen perusteella teen kauppavalintoja ja jonka puuttumisen takia hylkään harkintaryhmästä kokonaan. Tampereen Sokos sai tänään keltaisen kortin.

Ai mihin sitä chipotlea käytetään? Tsekkaa tästä nippu vinkkejäni. 

PS. Katso myös muut meksikolaiset reseptit!

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Mustapapu-mango -enchiladat

Mustapapu-mango -enchiladat (4:lle):

2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä (myös täysjyvä)
1 prk mustapapuja
1 mango, (noppa)kuutioituna
2-3 chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa (tölkistä)
2 tl juustokuminaa, jauhettuna
kourallinen pinaattia, hienonnettuna
1/2 puskaa korianteria, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
8 medium-kokoista tortillaa (n. 20 cm)
oliiviöljyä
2-3 dl raastettua cheddaria 

Viimeistelyyn:

kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
avokadoa viipaleina
limelohkoja
korianteria
Salsa Verdeä (resepti alla)

Mustapapu-mango -enchiladat: Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 °C.

Pilko mango, chilit, pinaatti ja korianteri. Sekoita yhteen riisi mango, chilit, pinaatti, korianteri ja juustokumina. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Asettele neljä tortillaa uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele öljyllä. Annostele täyte tasaisesti niiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Laita toinen tortilla kanneksi. Paahda uunissa 6-8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin paahtunut.

Laita enchiladan päälle salsa verdeä, jogurttia, avokadoviipaleita ja korianteria sekä tarjoile limelohkojen kera.

Salsa Verde

1 tomaatti
100 g tuoretta pinaattia
100 g persiljaa tai korianteria
2 rkl dijon-sinappia
1 dl jääkylmää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

SALSA VERDE: Sekoita tomaatti, pinaatti, persilja ja sinappi tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää kylmä öljy tehosekoittimen pyöriessä. Mausta suolalla ja pippurilla. 



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat