Munakoisoa parmesaanilla - Melanzane alla Parmigiana

MTV Oy, All rights reserved

Munakoisoa parmesaanilla on varmaankin suosikkikasvisruokani italialaisesta keittiöstä. Vegaanista tai kevyestä ruoasta se on kaukana. Mukana on tuhti annos sekä parmesaania että mozzarellaa. 

Melanzane alla parmigiana olen tehnyt muutaman kerran itse ja pari kolme kertaa syönyt saapasmaassakin. Aina ollut hyvää, Italiassa parasta. En ole koskaan tohtinut käyttää siihen niin paljoa oliiviöljyä kuin italialaiset käyttävät. Ehkä pitäisi joskus lopettaa turha järjenkäyttö ja antaa öljyn valua. Tästä herkusta tuskin ainaiset lihan perään inisijätkään hermostuvat. Resepti on tehty erään suosikkikokkini, Mario Batalin, ohjetta mukaillen. Tuoreet, paahdetut leivänmurut ovat tähän parasta, mutta käytin itsetehtyä korppujauhoa.

PS. Unohdin kuvista basilikan, mutta kannattaa käyttää sitä reseptin mukaisesti.

Munakoisoa parmesaanilla

Melanzane alla parmigiana

3 isoa munakoisoa

1 sipuli, hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 porkkana, raastettuna

2 tlk tomaattimurskaa

2 palloa mozzarellaa, ohuina viipaleina

1 puntti basilikaa

1-1,5 dl parmesaania raastettuna

1 dl paahdettuja tuoreita leivänmuruja tai 0,5 dl korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota esiin pelti ja laita sille leivinpaperi. Viipaloi munakoiso reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele siivut pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita paahtumaan uuniin ja ota pois, kun pinta alkaa ruskistua, noin 15 min päästä. Laita munakoiso jäähtymään.

Munakoisojen paahtuessa laita tomaattikastike hautumaan. Kuumenna kattila, lorauta sille öljyä ja kuullota siinä pari minuuttia sipulisilppua. Lisää porkkanaraaste ja timjami ja jatka kuullotusta muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota vielä minuutti. Kaada sekaan tomaattimurska. Pienennä lämpöä ja anna hautua 30 min.

Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado pohja täyteen munakoisoa. Laita päälle tomaattikastiketta. Sitten basilikaa. Asettele mozzarellaviipaleita munakoisojen päälle. Ripottele päälle parmesaania. Vuoan koosta riippuen tee vielä yksi tai kaksi kerrosta. Munakoisoa, kastiketta, basilikaa, mozzista ja parmesaania. Ripottele päällimmäisen kerroksen pinnalle leivänmuruja tai korppujauhoja. Laita uuniin ja paista noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat