Mehevät lohipihvit
Perjantai on meillä kalapäivä. Tällä kertaa tuli tehtyä mehevän herkullisia lohipihvejä, jotka soveltuvat monenlaisiin annoksiin.
Pihvien kanssa toimivat keitetyt perunat, pottumuusi, riisi, risotto, pasta tai ne voi laittaa vaikka pihviksi kalaburgeriin. Voisi kuvitella maistuvan koko perheelle.
Pihvit maistuvat sellaisenaankin, mutta kostuketta ja makua voi lisätä esim. remoulade- tai tartar-kastikkeella.
Lohipihvit
4 hlölle
400 g lohta tai kirjolohta
2 soiroa pekonia
1 pieni sipuli, hienonnettuna
1 kananmuna
2 rkl majoneesia (resepti)
2 tl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan kuori
1 keitetty ja muusattu jauhoinen peruna
1 dl pankojauhoja (varaudu, että voi kulua enemmänkin)
0,5 dl parmesaania, raastettuna
mustapippuria
kasviöljyä paistamiseen
sitruunalohkoja tarjoiluun
OHJE: Laita pekonisoirot kylmälle pannulle ja laita se lämpiämään. Paista pekoni rapsakaksi. Ota soirot pois pannulta. Kuullota pekonirasvassa sipulisilppu läpikuultavaksi. Ota sipuli pannulta jäähtymään.
Murustele rapea pekoni. Sekoita kulhossa yhteen pekonimurut, sipulisilppu, kananmuna, majoneesi, sinappi ja sitruunankuori.
Hienonna lohi pienenpieniksi paloiksi. Sekoita se ja muusattu peruna pekoniseokseen. Mikäli pihvitaikina tuntuu liian kostealta ja irtonaiselta, lisää sekaan korppujauhoja. Muotoile taikinasta 8-12 pihviä.
Sekoita lautasella yhteen pankojauhot, jauhettu mustapippuri ja raastettu parmesaani. Pyörittele pihvit seoksessa. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pihvit kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi, n. 3-4 min per puoli. Tarjoile sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan