Mausteiset jauhelihapihvit chorizolla

Maukkaan mehevät pihvit sopivat kesäpöytään sellaisenaan salaatin kera tai miksei vaikka burgerinkin väliin.

Kesää ilahduttavista kirjoista Anikó LehtisenIhan ulkona on varmasti monipuolisin. Ulkona syömisen teeman alle on koottu kattava nippu reseptejä monenlaisiin rientoihin. Löytyy eväät niin fillariretkelle, hiekkarannalle, piknikille ja festareille kuin myös siirtolapuutarhabileisiin, takapihalle, ravintolapäivän kojulle ja lastenkesteille. Lautaselle ja lasiin. Eri menoihin huomioidaan käytännöllisyys, erityispiirteet (esim. cocktailit) sekä ruokien lämpötilat. Retkelle haaleita herkkuja tai kylmälaukusta napattavia, kotipihaan lämmintä ruokaa.

Kirjan ulkoasu on rennon värikäs ja kesäfiilistä henkivä. Henki on iloinen ja huoleton. Mitäpä muuta kesään kaipaisikaan?

Kokkasin kirjasta ensimmäiseksi mausteiset jauhelihapihvit. Veikkaan, että reseptissä mainittu chorizo tarkoittaa kypsää makkaraa, mutta otin silti tilalle raakamakkaraa. Enkä katunut hetkeäkään. Loistavan maukas pihvi, joka toimii niin salaatin kera kuin varmasti superhyvin vaikka burgerinkin välissä. Jauhelihaksi valitsin naudanlihan, jolle raakachorizo antaa mukavasti rasvaa ja mehevyyttä mukaan. Mutta vaihda lihat mieleiseksesi, jos huvittaa.

Mausteiset jauhelihapihvit
4 hlölle
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
Öljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
50 g chorizoa, pienittynä
0,5 luomuappelsiinin kuori, raastettuna
1 kananmuna
kourallinen persiljaa
4 rkl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria

OHJE: Kuullota sipulit öljyssä ja jäähdytä hetki. Lisää kulhoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Tee massasta kostein käsin neljä pihviä ja grillaa tai paista pihvit kypsiksi. Tarjoa esim. Raikkaan salaatin kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat