Mainos
Mainos

Mattilan Majatalo ja Tyrvään Pappila – Sastamalan parhautta

Kesäloma sai mitä hienoimman startin, kun pari vuotta sitten Sastamalassa sijaitsevan Tyrvään Pappilan vimosen päälle entisöineet Jarmo ja Kirsi-Maria Nieminen kutsuivat pappilaan syömään. Päälle vielä myöskin entisajan tunnelmaa huokuva ja vastaremontoitu Mattilan Majatalo, jossa Niemiset tarjosivat yöpymisen.

Tyrvään Pappilan meininki vakuutti minut jo viime vuonna. Upea paikka, upealla sijainnilla ja pihapiirillä, erinomaisella keittiöllä varustettuna.

Eikä pettänyt safka tälläkään kertaa. En nyt ihan suinpäin heittele, jos sanon, että tarjolla on 13 eurolla Pirkanmaan tasokkain lounas. Hyvä salaattipöytä, päälle à la carte -tason pääruoka ja vielä mainio jälkkäri kahvin kera.

Söin kahdesta vaihtoehdosta porsaan savukassleria, paistettuja varhaisperunoita, rapeaa parsakaalia sekä pippurikermakastiketta. Maut balanssissa, tyylikkään selkeää bistroruokaa. Isohko annos. Jälkiruokana ollut raparperi-kaurapaistos vuohenjuusto-vaniljakastikkeella on yksinkertaisuudessaan hieno tie lapsuusmuistoihin. Tyrvään Pappilan viinilista on jo pelkästään visiitin arvoinen sekä laadun että hinnan puolesta.

Lounasta kannattaa sulatella puutarhassa sekä viereisessä kivinavetassa, jossa on 18.8.19 asti esillä - ja ihan ilmaiseksi - maailmankuulun, patsaistaan enemmän tunnetun, Henry Mooren grafiikkaa.

Pappilan puutarhassa on patsaspuisto. Sekä puutarhan kasveista että patsaista on tarjolla kartta, jonka avulla voi käyskennellä kartanon pihalla pitempäänkin ihastellen. Amfiteatterissa on muuten ilmaiskonsertti kesäkeskiviikkoisin klo 18. Ja muutenkin vaikka mitä happeningia, esim. Tyrvää Jazz 13.-15.9.2019

Tsekkaa Tyrvään Pappilan tunnelmaa vuodentakaisesta postauksesta. 

Tyrvään Pappila
Asemakatu 4, Sastamala

​​​​​​​

MATTILAN MAJATALO. Sitten 15 km päähän majoituspaikkaan. Niemiset ovat pitäneet majatalon vieressä olevaa Kärppälän Ratsutilaa pari vuotta ja kunnostaneet 1800-luvun lopulla rakennetun tallirakennuksen ja maneesin korkeatasoiseksi harrastuspaikaksi.

Mattilan Majatalo koostuu kahdesta rakennuksesta, joista 1800-luvun puolivälissä valmistunut maatilan päärakennus remontoitiin ensimmäisenä viime vuonna ja viereinen "pytinki" ihan justiinsa. Pihatöitä tehtiin vielä täydellä tohinalla, mutta urakka lienee valmis elokuussa.

[ mattilan-majatalo-huone.jpg ]

Molemmat talot on remontoitu isolla sydämellä ja tyylitajulla. Nykymaailma on tuotu mukaan tyylikkäästi vintage-fiilistä rikkomatta. Majatalossa voi pitää kokouksia, kahvituksia ja tai yöpyä pienemmällä tai vähän isommalla porukalla. Vessat ovat osittain yhteiskäytössä, mutta niitä riittää sen verran, ettei jonottaa tarvinne. Yöpymishintaan kuuluu myös aamiainen, jonka kananmunat ainakin tällä visiitillä tulivat suoraan pihapiirin kanoilta.

Talo oli pelkästään omassa käytössä, joten sitä sai leikkiä maatilan isäntää rauhassa ja isommin kuin siirtolapuutarhassa.

SAUNAA JA LENKKIÄ. Saunoja rakennuksesta ja pihapiiristä löytää kaksi. Hetivalmis palju oli upea paikka lillua ja nauttia auringonlaskusta.

Tiluksia kiertää hevosten harjoittelurata, joka toimii myös erinomaisena, 2 km lenkkipolkuna upeissa maalaismaisemissa.

Huh, tarjontaa ja nähtävää oli niin paljon, etten pysty kaikesta edes kertomaan. Mattilan Majatalo on upea rentoutumispaikka, jossa tosin ensimmäinen ilta kuluu helposti paikkoja kiertäessä ja ihastellessa. Mesta, jossa ei haittaa yhtään, vaikka sataa. Paikka, jossa tunnet väistämättä olevasi herraskainen.  

Ja kyllä, tämä oli aivan kritiikitön postaus ja ihan vain siksi, etten keksinyt, mitä olisi voinut tehdä paremminkaan. Menkää ja ihastukaa! 

Mattilan Majatalo
Kärppälänraitti 112, Sastamala

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja