Maapähkinä-chilikuorrutettu naudanfilee
Normaalisti blogi tottelee omaa elämää eikä toisinpäin. Joskus sitä lähtee hakemaan ruokia ihan blogia ajatellen. Isänpäivä lähestyy ja halusin tehdä äijäannoksen, jossa olisi kuitenkin jotain jujua.
Ostan naudan sisäfileetä korkeintaan kerran vuodessa. Yliarvostetuin ja -hinnoitelluin ruhon osa, mutta vaihteluna ihan kiva.
Tässä sisukka marinoidaan ja paahdetaan uunissa maapähkinä-rosmariini-chilikuorrutteessa. Pinnalle syntyy miehisesti potkaiseva kuori ja sisälle mehevän murea liha.
VINKKI! Ruoka toimii aivan yhtä hyvin naudan ulkofileellä tai vaikka porsaan ulko- tai sisäfileellä.
VINKKI 2! Jos perheen lapsille ei maistu chili, kuorruta aikuisille sopiva määrä lihaa ja paista lapsille liha perus pihveinä.
Maapähkinä-chilikuorrutettu naudan filee
6 hlölle
1,5 kg naudan sisäfileetä
Marinadi:
6 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 sipuli, hienonnettuna
1 rkl mustapippurirouhetta
4 rkl kasviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Kuorrute:
3/4 dl rosmariinia, hienonnettuna
3 rkl paahdettua maapähkinärouhetta
1 rkl chilirouhetta
1 kananmuna
mustapippuria
suolaa
Kastike:
2,5 dl lihalientä
suolaa
Tee marinadi: Murskaa morttelissa sipuli, valkosipuli, rosmariini ja mustapippuri. Lisää sekaan öljy ja viinietikka ja sekoita. Hiero marinadi lihaan kauttaaltaan. Kääri liha kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.
Ota liha huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee kuorrute. Sekoita yhteen rosmariini, pähkinärouhe, chilirouhe ja kevyesti vatkattu kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Hiero kuorrute kunnolla lihan pintaan. Painele vielä päältä. Laita liha leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle tai isoon vuokaan. Iske lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita uuniin. Anna kypsyä 40 min tai kunnes mittari sanoo 54 astetta. Ota liha uunista ja anna vetäytyä vaikka folion alla 10 min.
Tee vetäytymisen aikana kastike. Kiehauta lihaliemi ja anna porista keskilämmöllä ja hiukan tiivistyä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Leikkaa lihasta sentin parin siivuja ja tarjoile kastikkeen ja mieluisan lisukkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa