Maapähkinä-chilikuorrutettu naudanfilee

MTV Oy, All rights reserved

Normaalisti blogi tottelee omaa elämää eikä toisinpäin. Joskus sitä lähtee hakemaan ruokia ihan blogia ajatellen. Isänpäivä lähestyy ja halusin tehdä äijäannoksen, jossa olisi kuitenkin jotain jujua.

Ostan naudan sisäfileetä korkeintaan kerran vuodessa. Yliarvostetuin ja -hinnoitelluin ruhon osa, mutta vaihteluna ihan kiva.

Tässä sisukka marinoidaan ja paahdetaan uunissa maapähkinä-rosmariini-chilikuorrutteessa. Pinnalle syntyy miehisesti potkaiseva kuori ja sisälle mehevän murea liha.

VINKKI! Ruoka toimii aivan yhtä hyvin naudan ulkofileellä tai vaikka porsaan ulko- tai sisäfileellä.

VINKKI 2! Jos perheen lapsille ei maistu chili, kuorruta aikuisille sopiva määrä lihaa ja paista lapsille liha perus pihveinä.

Maapähkinä-chilikuorrutettu naudan filee

6 hlölle

1,5 kg naudan sisäfileetä

Marinadi:

6 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 sipuli, hienonnettuna

1 rkl mustapippurirouhetta

4 rkl kasviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1 dl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Kuorrute:

3/4 dl rosmariinia, hienonnettuna

3 rkl paahdettua maapähkinärouhetta

1 rkl chilirouhetta

1 kananmuna

mustapippuria

suolaa

Kastike:

2,5 dl lihalientä

suolaa

Tee marinadi: Murskaa morttelissa sipuli, valkosipuli, rosmariini ja mustapippuri. Lisää sekaan öljy ja viinietikka ja sekoita. Hiero marinadi lihaan kauttaaltaan. Kääri liha kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee kuorrute. Sekoita yhteen rosmariini, pähkinärouhe, chilirouhe ja kevyesti vatkattu kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hiero kuorrute kunnolla lihan pintaan. Painele vielä päältä. Laita liha leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle tai isoon vuokaan. Iske lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita uuniin. Anna kypsyä 40 min tai kunnes mittari sanoo 54 astetta. Ota liha uunista ja anna vetäytyä vaikka folion alla 10 min.

Tee vetäytymisen aikana kastike. Kiehauta lihaliemi ja anna porista keskilämmöllä ja hiukan tiivistyä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Leikkaa lihasta sentin parin siivuja ja tarjoile kastikkeen ja mieluisan lisukkeen kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat