Ma You Ji - kanaa seesamiöljyssä taiwanilaisittain

Tässä helppo ja nopea taiwanilainen resepti arkeen. Inkiväärin säpäkkyys ja paahdetun seesamiöljyn silkkinen syvyys muodostavat herkullisen tasapainoisen kombon mehevän broilerin kanssa.

Perinteiseen versioon ei tule sieniä, mutta kun kerran mustatorvisieniä oli jääkaapissa, laitoin ne mukaan. Voit käyttää mitä tahansa ruokasieniä niiden tilalla. Tai jättää ne pois.

VINKKI! Oikeasti ruokaan käytetään mietoa ja aavistuksen makeaa kiinalaista Shaoxing-riisiviiniä, mutta mikäli haluat korvata sen perinteisemmällä juomalla, käytä kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä. Sherry on paras korvike ja edullinenkin. Mmm... sherry... pitäis nauttia sitä useammin.

VINKKI 2! Tämän kanssa toimii niin vehnänuudelit kuin keitetty tai höyrytetty riisi. Menköön vaikka riisinuudelitkin.

Ma You Ji - kanaa seesamiöljyssä
3-4 hlölle
500 g broileria (käytin reisipaloja eli "paistia", fileekin käy, mutta menee helpommin kuivaksi)
kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka
kourallinen sieniä, siivutettuna
5 cm pala inkivääriä, ohueksi siivutettuna
3 kevätsipulia, ohueksi viipaloituna, säästä yhden siivut koristeluun
pieni loraus shaoxing-viiniä (tai kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä)
3 dl kanalientä
0,5 dl seesamiöljyä
1 rkl soijaa
suolaa
mustapippuria

100 g vehnänuudeleita

OHJE: Keitä ensin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Lorauta sekaan hiukan seesamiöljyä, etteivät tartu toisiinsa. (Jos oot näppärä, voit keittää nuudelit broilerin kypsyessä, kts. alempaa.)

Paista sienistä kosteus pois kuumalla pannulla. Lorauta pohjalle öljyä ja lisää mukaan inkivääriviipaleet muutamaksi sekunniksi. Lisää sekaan kanapalat ja ruskista niitä kauttaaltaan kauttaaltaan pari kolme minuuttia. Lisää sherry/viini ja anna sen kiehua pois. Kaada sekaan kanaliemi, seesamiöljy ja soija. Sekoita. Lisää kahden kevätsipulin siivut mukaan. Laske lämpöä keskitasolle ja anna hautua 10 min välillä sekoittaen. Lisää nuudelit ja anna niiden hetki lämmetä. Tarjoile ja ripottele pinnalle loput kevätsipulin siivut.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!