Limoncellolla maustettu glögi

glogi-vaaka-sivumaku
Limoncellolla maustettu glögi. MTV

Sain Poikain Parhailta kunnon glögilähetyksen ja lupasin keksiä niille jotain tavallista jännempää käyttöä esim. cocktaileissa tai ruoanlaitossa. Aluksi syntyi herkullinen, italiaishenkinen glögi, jossa makua tuo limoncellon sitruunaisuus.

Karsastin aluksi ideaa sekoittaa yhteen punaista glögiä ja limoncelloa. Sitten tajusin, että maustanhan punaviiniglögejä usein sitrushedelmillä sangriasta puhumattakaan. Pienellä jännityksellä glögi tulille ja oikein makoisaahan siitä tuli. Glögipohjaksi toimii mikä vain punainen tai vaalea glögi.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

Limoncellolla maustettu glögi

2-3 hlölle

5 dl valmista glögiä (punaista tai vaaleaa)
0,75 dl limoncello
rosmariininoksa
1 sitruunan kuori ja mehu

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna hissukseen. Anna hiljalleen hautua 15-30 min. Glögi ei saa kiehahtaa (haihtuu ne vähäisetkin voltit). Kaada glögille sopivaan lasiin ja tarjoile. Voit viimeistellä juoman sitruunaviipaleella.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.