Lihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa

MTV Oy, All rights reserved

Lihapullat tomaattikastikkeella on tunnetuimpia italialaisia ruokia. Kun lihaksi valitsee nautaa rasvaisemman porsaan ja vauhdittaa tomaattisoosia punkulla, saa lautaselle tasapainoisen, mehevän, syviä ja sydämellisiä sävyjä pursuavan annoksen. Voit tarjoilla sen pastan kera, mutta rapeakuorinen, paahdettu leipä toimii vielä yksinkertaisempana lisukkeena. Olen tehnyt lihapullia tomaattisoosissa useasti, mutta tästä tuli kaikken paras versio.

Lihapullat punaviini-tomaattikastikkeessa

3-4 hlölle

400 g porsaan jauhelihaa (ei vähärasvaista)

1 porkkana, hienonnettuna tai raastettuna

1 sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna

muutaman timjaminoksan lehdet nypittyinä

1 rkl paprikajauhetta

ripaus raastettuna muskottipähkinää

2 siivua vaaleaa leipää, mieluiten hiukan vanhaa, murusteltuna (tai 3/4 dl korppujauhoja)

1 kananmuna

0,5 dl kuohukermaa

0,5 dl raastettuna pecorinoa

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä paistamiseen

parmesaania raastettuna viimeistelyyn

Punaviini-tomaattikastike:

  1. 1 tlk tomaattimurskaa 1 rkl oliiviöljyä 1 salottisipuli, hienonnettuna 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna 0,5 dl punaviiniä 0,5 tl savustettua paprikajauhetta 1 tl sokeria 1 rkl punaviinietikkaa 2 tl oreganoa suolaa mustapippuria

Tee ensin lihapullataikina. Sekoita kaikki ainekset keskenään suolaa lukuunottamatta. Laita taikina jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun teet kastikkeen.

Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Kuullota salottisipulisilppua muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota minuutti. Kaada sekaan punaviini ja anna kiehahtaa. Kippaa mukaan tomaattimurska. Mausta paprikalla, sokerilla, punaviinietikalla ja oreganolla. Anna poreilla hissukseen muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja mausta lisää, jos tarpeen.

Mausta lihapullataikina suolalla. Pyöritä koepulla. Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle oliiviöljyä. Paista koepallo ja maista ja säädä lopputaikinan maku sen pohjalta. Pyöritä pienehköjä lihapullia ja paista niiden pinnat kauttaaltaan ruskeiksi.

Kuumenna tomaattisoosi ja kippaa lihapullat mukaan. Anna poreilla hissukseen n. vartin, kunnes pullat ovat kypsiä. Tarjoile pastan tai paahdetun vaalean leivän kera. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa tai basilikaa. Kaada lasiin mieleistä punaviiniä ja nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat