Lihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa
Lihapullat tomaattikastikkeella on tunnetuimpia italialaisia ruokia. Kun lihaksi valitsee nautaa rasvaisemman porsaan ja vauhdittaa tomaattisoosia punkulla, saa lautaselle tasapainoisen, mehevän, syviä ja sydämellisiä sävyjä pursuavan annoksen. Voit tarjoilla sen pastan kera, mutta rapeakuorinen, paahdettu leipä toimii vielä yksinkertaisempana lisukkeena. Olen tehnyt lihapullia tomaattisoosissa useasti, mutta tästä tuli kaikken paras versio.
PS. Tsekkaa myös muut lihapullareseptit!
Lihapullat punaviini-tomaattikastikkeessa
3-4 hlölle
400 g porsaan jauhelihaa (ei vähärasvaista)
1 porkkana, hienonnettuna tai raastettuna
1 sipuli, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna
muutaman timjaminoksan lehdet nypittyinä
1 rkl paprikajauhetta
ripaus raastettuna muskottipähkinää
2 siivua vaaleaa leipää, mieluiten hiukan vanhaa, murusteltuna (tai 3/4 dl korppujauhoja)
1 kananmuna
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl raastettuna pecorinoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
parmesaania raastettuna viimeistelyyn
Punaviini-tomaattikastike:
- 1 tlk tomaattimurskaa 1 rkl oliiviöljyä 1 salottisipuli, hienonnettuna 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna 0,5 dl punaviiniä 0,5 tl savustettua paprikajauhetta 1 tl sokeria 1 rkl punaviinietikkaa 2 tl oreganoa suolaa mustapippuria
Tee ensin lihapullataikina. Sekoita kaikki ainekset keskenään suolaa lukuunottamatta. Laita taikina jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun teet kastikkeen.
Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Kuullota salottisipulisilppua muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota minuutti. Kaada sekaan punaviini ja anna kiehahtaa. Kippaa mukaan tomaattimurska. Mausta paprikalla, sokerilla, punaviinietikalla ja oreganolla. Anna poreilla hissukseen muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja mausta lisää, jos tarpeen.
Mausta lihapullataikina suolalla. Pyöritä koepulla. Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle oliiviöljyä. Paista koepallo ja maista ja säädä lopputaikinan maku sen pohjalta. Pyöritä pienehköjä lihapullia ja paista niiden pinnat kauttaaltaan ruskeiksi.
Kuumenna tomaattisoosi ja kippaa lihapullat mukaan. Anna poreilla hissukseen n. vartin, kunnes pullat ovat kypsiä. Tarjoile pastan tai paahdetun vaalean leivän kera. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa tai basilikaa. Kaada lasiin mieleistä punaviiniä ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti