Lihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleita

Koko perheen kanapulla-nuudeliannos tarjoaa sävyjä ja makua.

Suurin osa keittokirjoista on turhia. Ne ovat kirjoittajan pakkopullaa joko esilläolon tai kustannussopimuksen takia eivätkä viestitä minkäänlaista omistautumista asialleen. Eivät tarjoa mitään erityistä syytä läsnäololleen. Useimmista kirjoista löydän 0-5 reseptiä, jotka ovat potentiaalisia testattavia. Siksi ilahdun isosti, kun törmään kirjaan, johon on annettu enemmän ja josta samalla myös saa enemmän. Kari AihisenKape 24 H -kirja on juuri sellainen. Löysin sieltä 26 mielenkiintoista reseptiä, joista olin karsinut jo sesongin turhan paljon ulkopuoliset ruoat. Mukana on varsin fiinejä ja todella helppoja ohjeita.

Tämäkin kirja löytyi kirjastosta, jossa on ihan pirun paljon uusimpia ja parhaimpia keittokirjoja jatkuvasti hyllyssä. Kannattaa käväistä ja kerätä parhaat talteen. Itselläni on jatkuvasti lainassa tusinan verran keittokirjoja inspiraatiota ja helpotusta tuomassa. Ellei varauksia tule, niitä voi pitää hyllyssä kuukausikaupalla. Kirjasto on samalla loistava tapa testata keittokirjoja. Jos jokin osoittautuu hyväksi, sen voi käydä ostamassa omaksi.

Postaan Kapen kirjasta 2-3 reseptiä ja aloitan varsinaisesta arjen nostattajasta. Kanapullia currykastikkeessa, kurkku-korianterisambal ja munanuudelia. Makuja täynnä oleva annos, joka ainakin Aihisen perheessä maistuu jokaiselle.

HUOM! Tsekkaa myös muut lihapullareseptit!

PS. Uusimmat kokkailut näet aina Sivumaun Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Kanapullia currykastikkeessa, kurkku-korianterisambal ja munanuudelia
4 hlölle
350 g broilerin jauhelihaa
1 kananmunan keltuainen
0,5 rkl curryjauhetta
0,5 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
1 punasipuli
0,5 keltainen paprika
2 porkkanaa
1 rkl punaista currytahnaa
1 rkl rypsiöljyä
1 prk kookosmaitoa
2 dl vettä
1 pkt munanuudeleita
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Sambal
0,5 kurkku
0,5 ruukkua korianteria
0,5 rkl sokeria
Suolaa maun mukaan
1,5 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl vettä
Mustapippuria

Sekoita jauheliha, munankeltuainen ja curryjauhe kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla ja vaivaa tasaiseksi. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia.

Kuori punasipuli ja viipaloi ohuelti. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäissuunnassa kapeiksi paloiksi.

Kuullota sipulia ja currytahnaa öljyssä paistinpannulla noin 2 minuuttia. Lisää paprika ja porkkanat ja kuullota hetki. Lisää kookosmaito ja vesi, sekoita ja kypsennä 3 minuuttia.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne kylmän veden alla, etteivät ne kypsy enempää.

Lisää kanapullat currykastikkeeseen ja peitä pannu kannella. Kypsennä n. 10 min ja tarkista maku. Mausta sokerilla ja suolalla. (jatkuu mainoksen alla)

Tee lopuksi sambal. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi ja hienonna korianteri. Sekoita kulhossa sokeri, suola, etikka ja vesi. Lisää kurkku ja korianteri. Mausta mustapippurilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat