Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla

Lihapullaohjeita on kertynyt tänne jo 25 kpl (katso kaikki). Eikä loppu vielä edes siinnä mielessä. Nyt pyöritellään palloksi vasikkaa ja kuohkeutetaan lempeäksi ricottalla.


Vasikka-ricottalihapullat
4 hlölle
400 g vasikan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
n. 80 g parmesaania, raastettuna
puska lehtipersiljaa, hienonnettuna
150 g ricottaa
1 kananmuna
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
2,5 dl kasvis- tai kanalientä
1 sitruunan kuori, raastettuna
suolaa
mustapippuria
kasviöljyä paistamiseen

Sofrito:
0,5 dl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 varsisellerin varsin, hienonnettuna

Sekoita isossa kulhossa yhteen korppujauhot, parmesaaniraaste ja (melkein kaikki) persiljasilppu. Lisää mukaan jauheliha, ricotta ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kulho ja laita maustumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tee sillä välin sofrito.

Kuumenna pannu keskilämmölle ja lorauta öljy mukaan. Kippaa sofriton ainekset sekaan ja kuullota muutama minuutti. Nosta sivuun.

Pyöritä lihapullataikinasta pieniä pullia. Lorauta paistinpannulle öljyä ja kuumenna kuumaksi. Ruskista lihapullat kauttaaltaan. Lisää lopussa mukaan viini ja anna kiehahtaa. Lisää liemi, sulje kannella ja anna hautua pienellä lämmöllä muutama minuutti.

Ota pullat pannulta ja peitä foliolla. Keitä kastiketta kasaan 10 min. Soseuta soosi lopuksi (ei oo pakko). Tarjoilen kastike pullien kera ja ripottele pinnalle persiljaa ja sitruunankuorta. Voit tarjoilla pullat vaikka pastan kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat