Lihapullat osa 25: Marsala-kanapullat

Moni klassikko taipuu hauskasti lihapullaksikin. Nyt vuorossa marsala-kana.

Tyylikkään maukas ja nopea italialaisklassikko, marsala-kana, toimii arkeen ja juhlaan. Samaa voi sanoa myös näistä samoista raaka-aineista koostetuista lihapullista, jotka sopivat kaikenlaisten perunaruokien sekä pastan kumppaniksi. Miksei riisinkin. Samalla saa hyvän tekosyyn ostaa pullon marsalaa, joka toimii loistavasti aterian jälkkärilasillisena. Alkostakin löytyy kolmea eri laatua, joskin monopolin tyyliin melko harvassa putiikissa. Melko edullinen jälkkäriviini meilläkin, vaikka samoja reilusti alle kympillä Italiasta saakin.

VIINIVINKKI! Marsala-pullien kanssa sopi erinomaisesti yhteen näytteeksi saamani ja muutenkin maistuva italialainen luomu valkoviini, Orsogna Lunaria Civitas Pecorino.

Marsala-kanapullat
4 hlölle
Pulliin:

400 g broilerin jauhelihaa
2 rkl maitoa
1 rkl marsala-viiniä
1 dl pankojauhoja
1 dl pecorino, raastettuna
1 kananmuna
3 rkl persiljasilppua
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen: oliiviöljyä

Kastikkeeseen:
rasia herkkusieniä, siivutettuna
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 rkl vehnäjauhoa
1 dl marsala-viiniä
3 dl kanalientä
pieni loraus oliiviöljyä
suolaa

pecorino-raastetta

Sekoita yhteen pullien ainesosat. Anna tekeytyä jääkaapissa 15 min. Muotoile taikinasta pienehköjä palloja. Kuumenna iso paistinpannu ja kaada pohjalle hiukan öljyä. Ruskista kaikki pullat kevyesti, ne hautuvat liemessä kypsiksi asti. Ota pullat sivuun.
Kuivaa paistinpannu ja lämmitä keskilämmölle. Paista sienisiivuista neste pois. Lisää sekaan sipulisilppu, mausta suolalla ja kuullota pari minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja jauhot. Sekoita hyvin. Kaada sekaan marsala ja sekoita. Sekoita vielä mukaan kanaliemi ja anna porista 5 min. Lisää lihapullat ja anna hautua kannen alla vartin, kunnes pullat ovat kypsiä. Tarjoile ja ripottele pinnalle pecorinoa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat