Lihapullat osa 21: Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä

Kun on tehnyt lihapullia kymmenillä eri tavoilla ja kirjoittanut niistä blogiinkin 20 reseptiä, alkaa mielikuvitus ihan hiukan hiipua sillä saralla. Siksi ilahduin, kun törmäsin Sabrina GhayourinSirocco-kirjassa mielenkiintoiseen lammaspullareseptiin Lähi-idän henkeen.

Kuivattu aprikoosi tuo näihin palleroihin hedelmällistä syvyyttä, jolle fenkolisiemenet tuovat hienoa sävyä. Lampaan jauheliha maistuu maanläheisemmältä kuin nauta tai possu ja komppaa muutenkin mielestäni paremmin aprikoosin kera. Lisää sävyjä tuodaan lorauttamalla päälle jogurttia sekä tamarindikastiketta.

PS. Tsekkaa myös 20 muuta lihapullareseptiä (mukana myös kala-, kana- ja kasvispullia)

Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä
18-20 kpl
500 g lampaan jauhelihaa
150 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
50 g fenkolinsiemeniä paahdettuna ja jauhettuna
2 kananmunaa
1 sipuli, hyvin pieneksi hienonnettuna
1 rkl kurkumaa
muutama tillinoksa, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
kasviöljyä

Tarjoiluun:
150 kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria
tamarindikastiketta
(mustakuminaa)

Vaivaa kaikki pullien ainekset kasviöljyä lukuun ottamatta isossa kulhossa tasaiseksi massaksi kunnolla puristellen. Kuumenna iso paistinpannu kuumaksi ja lorauta pohjalle hiukan kasviöljyä. Tee ensin koepallo ja paista se kypsäksi. Maista ja mausta loput taikinasta tarvittaessa. Pyöräytä taikinasta palleroita ja paista niitä 5-6 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Mausta jogurttia suolalla ja mustapippurilla. Jos jogurtti on liian paksua valutettavaksi, ohenna sitä tilkalla oliiviöljyä, 1 rkl vettä tai sitruunamehua.

Aseta pullat tarjoilulautaselle, valuta päälle maustettu jogurtti ja hieman tamarindikastiketta ja halutessasi ripottele pinnalle mustakuminan siemeniä. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat