Lihapullat osa 10 - Munakoisopyörykät

MTV Oy, All rights reserved

Lihapullat goes kasvis. Nyt pyöritellään ja paistetaan munakoisoa sisilialaiseen tyyliin. Pinnalta rapsakkaa, sisältä mehevää ja tuhtia purtavaa. Pitäisi maistua niin raavaalle lihansyöjälle kuin lapsillekin. Kylkeen tomaattikastiketta ja vaikka risottoa. Toimii alku- tai pääruokana. Kenties jopa antipastona.

Munakoisopallerot

reilu 20 pyörykkää

3 munakoisoa pieninä kuutioina

oliiviöljyä

3 rkl parmesaania, raastettuna

1 kananmuna

8 basilikanlehteä pieneksi revittynä

1 pala vanhentunutta leipää

kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja leivitykseen

suolaa

mustapippuria

Pilko munakoisot pieniksi kuutioiksi. Paista munakoisot pannulla reilussa määrässä öljyä kullankeltaisiksi. Nosta pannulta ja valuta talouspaperin päällä. Anna jäähtyä. Liota leipää hetki vedessä. Purista liika vesi pois. Sekoita munakoisot, parmesaani, muna, leipä ja mausteet keskenään taikinaksi. Pyörittele taikinasta saksanpähkinänkokoisia palleroita ja leivitä ne korppujauhoissa. Paista ja maista koepallo ja säädä maku mieleiseksi. Paista pyöryköitä keskilämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapsakoita pinnalta. Tarjoa munakoisopyörykät esim. tomaattikastikkeen kanssa (resepti).

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!