Mainos
Mainos

Lasagne meksikolaisittain

Kokeilin hauskaa lasagneversiota, jossa täytteeksi meni meksikolaishenkisiä aineksia. Perusolemus säilyi kuitenkin lasagnena, mutta makua tulvi suuhun ovista ja ikkunoista. Lasagne ei ole silti tulinen, enemmänkin mukavan mausteinen. Sen sielu lepää raikkaan kipakassa salsassa.

PS. Tsekkaa myös muut lasagnereseptit!

Meksikolainen lasagne

2 purkkia ricottaa

2 pss pakastepinaattia, purista turhat nesteet pois

2 tl jauhettua juustokuminaa

1 kananmuna

500 g porsaan jauhelihaa

1 tl cayennepippuria

1 rasia herkkusieniä, siivutettuna

1,5 dl parmesaania, raastettuna

tomaattisalsaa (ohje alhaalla)

lasagnelevyjä

2-3 palloa mozzarellaa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Sekoita kulhossa yhteen ricotta, pinaatti, kananmuna, juustokumina ja mausta 0,5 teelusikallisella suolaa. Kuumenna paistinpannu ja paista sienistä nesteet pois. Nosta sienet syrjään. Kuumenna pannu keskilämmölle, lorauta pohjalle öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta se cayennepippurilla. Lisää mukaan sienet ja 1 dl parmesaaniraastetta. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele lasagnevuoka kevyesti öljyllä. Lisää pohjalle kolmannes salsasta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Lisää pinnalle puolet ricotta- ja jauhelihaseoksista. Laita päälle mozzarellaa. Lado kerros lasagnelevyjä. Levitä päälle puolet jäljelläolevasta salsasta. Laita pinnalle loput ricotta- ja jauhelihaseoksista. Lado kerros lasagnelevyjä. Peitä pinta lopulla salsalla. Laita vielä päälle loput mozzarellasta ja parmesaanista. Lorauta päälle vielä hiukan oliiviöljyä. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 40 minuutiksi. Ota sen jälkeen folio päältä pois ja nosta uunin lämpöä 225 asteeseen ja paista pintaan kauniin kullanruskea väri kupliva juustopinta, noin 10 min. Ota uunista ja anna vetäytyä muutama minuutti ja laita tarjolle.

Tomaattisalsa:

2 chiliä, esim. jalopeno, hienonnettuna

1/2 punasipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä

1 tlk tomaattimurskaa tai 400 g tuoreita tomaatteja, pilkottuna ja siemenet poistettuna

2 limen mehu

1/2 punttia korianteria

0,5 dl kasviöljyä

suolaa

mustapippuria

Yhdistä kaikki ainekset ja surauta sileäksi. Voit jättää toki karkeammaksikin, kuten itse tein. Maista ja mausta mieleiseksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.