12 x kurpitsaresepti

MTV Oy, All rights reserved

Syyskuu on satokausien kuningas. Poikkesin eilen Tampereen Tammelantorilla ja äimistyin sen tarjonnasta. Valikoima on kasvanut huimaa vauhtia ja viljelijät uskaltavat kokeilla muutakin kuin porkkanaa, punajuurta ja paprikaa. Erityisen ilahtunut olin papujen monista muodoista ja väreistä. Toinen hieno parannus on sienten laadun paraneminen. Tuskailin pari vuotta suomalaisten torimyyjien laiskuutta sienten puhdistamisessa. Vieressä thaimyyjien kantarellit hehkuivat kirkkaan keltaisina suomalaisten kojujen sienten näyttäessä kuivilta ja rapaisilta. Kilpailu teki tehtävänsä ja nyt voi ostaa suoraan pannuun meneviä sieniä useista kojuista.

Juuresten ja sienten lisäksi syksyn satokausiaatelinen on kurpitsa. Edullinen ja maukas raaka-aine, jonka lajikkeista ei näy loppua. On muuten yksiä helpoiten kasvatettavia kasviksia. Pärjää omillaan eikä liikaa nipota keleistä ja kosteudesta.

Keräsin yhteen muutaman herkullisen kurpitsareseptin, jotka osoittavat sen monipuolisuuden.

Nautitaan sesonkien parhaista anneista!

KESÄKURPITSA:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.