Kota Kapama – kanelinen kreikkalainen kanaklassikko

SIVUMAKU_kanaklassikko
Sivumaku/Jani Kinnunen

Singahdetaan hetkeksi Kreikan lämpöön ja kanelin tuoksuun. Kota Kapama on kreikkalainen klassikko, jossa kana, kaneli ja sipuli hautuvat yhdessä mitä lämminhenkisimpään symbioosiin.

Ruoan voit valmistaa mistä tahansa broilerin osasta tai vaikka kokonaisesta linnusta pilkkoen sen annospalasiksi. Haudutettavissa ruoissa eniten makua syntyy luullisista osista. 

PS. Tsekkaa myös muut kreikkalaiset reseptit!

Seuraa uusia makumatkoja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kota Kapama
4-6 hlölle
broileria 4-6 syöjälle, mieluiten luullisia paloja
1 tl kanelia
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
oliiviöljyä paistamiseen
3-4 sipulia ronskisti palasteltuna
2-3 kanelitankoa koosta riippuen
12 cl kuivaa valkoviiniä
4 dl vettä (älä kaada kaikkea heti)
150 g tomaattipyreetä
1 dl raastettua Mizithra-juustoa (tai Ricotta Salataa tai Pecorinoa)

Kuivaa broilerin pinta. Sekoita yhteen kaneli, suola ja pippuri. Hiero seos broilerin pintaan.

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Ruskista broilerin palat erissä kauttaaltaan. Nosta palat sivuun.

Lorauta pannun pohjalle öljyä, laske lämpöä ja lisää sipulisilppu. Kuullota muutama minuutti ja lisää mukaan valkosipulit ja kanlitangot. Kuullota vielä pari minuuttia. Kaada mukaan viini ja kaavi pannun pohjasta roippeet sekaan. Lisää tomaattipyree ja anna sen kypsyä minuutti pari. Kaada osa vedestä mukaan ja lisää broileripalat. Lisää vettä sen verran, että broilerit ovat yli puolillaan peitettynä. Peitä kannella ja anna porista hiljalleen tunti tai kunnes broileri on kypsää ja mureaa.

Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota padasta kenlitangot pois. Annostele ja ripottele broilerin päälle juustoraastetta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat