Mainos
Mainos

Nyt tupsahti postista sen verran mielenkiintoinen ja ajankohtainen kirja, että jäin sen pariin vahingossa pitkäksi toviksi. Säilöminen ei ole minulle kovin tuttua puuhaa. Meidän perheessä se on ollut pitkälti vaimon duunia ja hyvin on sitä pestiä hoitanutkin. Kun aiheesta puhuvat Tampereen gastronomian sekatyömies ja jokapaikanhöylä Chef Santeri alias Santeri Vuosara sekä mielestäni Tampereen parasta ruokaa tekevä, ravintola C:n ravintoloitsija ja keittiömestari Ilkka Isotalo, saadaan minutkin kiinnostumaan säilömisen ilosanomasta. 

Säilö kokkaa - herkullisia makuja ympäri vuoden esittelee tavalliset ja kekseliäät säilöntätavat sopivan selkeästi ja kansantajuisesti. Mitä tehdään ja miksi. Resepteistä eniten kiinnosti alkuun hapatettu chili ja siitä tehty kastike, marjaliköörit, savustetut punajuuret sekä kalaliemi kuivatuista ruodoista. Kirja tuo hyvin esiin keinoja, joilla sesonkeja saadaan jatkettua ja siirrettyä sekä muutettua tuoreet raaka-aineet uudenlaisiksi, monesti jopa paremmiksi, esim. mun mielestä kurkkurelissin kohdalla.

VOITA KIRJA JA ILLALLINEN C:SSÄ. Santeri ja Ilkka heittivät minulle arvottavaksi Säilö kokkaa -kirjan, jonka kylkiäisenä voittaja saa myös kahden hengen, kolmen ruokalajin illallisen ravintola C:ssä. Sopii kurkata minun kokemuksia paikasta täältä ja täältä. Rafla sijaitsee 50 m päässä Tampereen rautatieasemasta, joten voiton lunastaminen hoituu helposti kauempaakin.

Tässä blogissa ei ole kommentointimahdollisuutta, joten osallistuminen täytyy hoitaa Sivumaun Facebook-sivulla. Eli käy kommentoimassa tämän päivityksen yhteyteen, mikä on oma suosikkisi säilötyistä ruoista.

Arvon voittajan torstaina, syyskuun 1. päivä 2016.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.