Kevään makuja - Parsa-sokeriherne-bulgurisalaatti

MTV Oy, All rights reserved

Kevään ykkösraaka-aineita minulle ovat parsa ja latva-artisokka. On ärsyttävää, miten paljon kokkailua tarvitaan, jotta pääsen maun hyvyydessä samaan, mitä yksinkertaisesti kypsennettynä molemmat edustavat. Sama pätee myöhemmin kesällä useaan sesongin kasvikseen. Tällä kertaa tein parsasta bulguri-pohjaisen ruoan, joka toimii niin lisukkeena, alkuruokana kuin pääruokanakin. Otin varaslähdön herneisiin ja lisäsin mukaan pilkottuja sokeriherneen palkoja. Yhdessä sitruunan kera annos on täynnä kevään raikkaita makuja. Nautitaan viileänä tai huoneenlämpöisenä.

HUOM!Luomusitruuna ei ole aivan välttämätön, mutta erittäin suositeltava, koska sen kuori raastetaan eikä luomuversiossa siihen ole kertynyt torjunta-aineita. Jos käytät muuta kuin luomua, pese ja hinkaa hedelmää niin pirusti.

HUOM 2! Katso myös muut parsareseptit

Parsa-sokeriherne-bulgurisalaatti

2-4 hlölle

1 nippu parsaa

150 g sokeriherneenpalkoja

2 dl bulguria

4 dl vettä (tai pakkauksen ohjeen mukaan)

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 luomusitruunan kuori raastettuna

1 luomusitruunan mehu

kourallinen tuoreyrttejä hienonnettuna (esim. minttua, oreganoa, timjamia)

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Katkaise parsojen puinen osa taittamalla päästä varovasti. Kuori parsojen sileä osa. Leikkaa tangot n. 3 cm palasiksi viistosti. Keitä ensin bulguri kypsäksi joko suolatussa vedessä tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kypsä bulguri jäähtymään. Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle n. 2 rkl oliiviöljyä paista parsaa ja sokeriherneitä miedohkolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli, mausta suolalla ja pippurilla ja paista vielä muutama minuutti. Parsan ja sokeriherneiden tulee olla pinnalta pehmeitä, mutta sisältä vielä rapsakoita. Sellaisia mukavasti syötäviä. Anna seoksen hiukan jäähtyä. Yhdistä seos bulguriin. Sekoita mukaan loput oliiviöljystä, sitruunankuoriraaste sekä sitruunamehu. Lisää mukaan yrtit ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.