Kesäkurpitsaleipä

MTV Oy, All rights reserved

Pihakirppikseen leivotun kesäkurpitsakuivakakun myötä ajatus palasi taannoin leipomaani suolaiseen kesäkurpitsaleipään. Muistan Jamie Oliverin laittaneen taikinaan lisäksi vuohenjuustoa, joten päätin kokeilla niin. Tavallinen vaalea leipätaikina, jossa nestettä korvataan kesäkurpitsan mehukkuudella. Juusto antamaan lisäpotkua makuun. Huikean maukas leipä, joka toimii pelkästään sekä antipastojen ja viinilasillisen kanssa. Itse käytin sitä lisäksi possuburgerin pohjana (resepti tulossa). Eli jälleen uudenlainen jemma tuottoisalle satokasville! Lisää vinkkejä täällä.

Kesäkurpitsan koko ja mehukkuus sekä jauhojen laatu aina hiukan vaihtelevat, joten reseptin mitat ovat hyvin ohjeellisia. Oma taikinani oli sellaista tahmean kiinteää ja hyvä tuli.

Kesäkurpitsaleipä

8 dl vehnäjauhoja

2 keskikokoista kesäkurpitsaa raastettuna

100 g vuohenjuustoa muruina

2 dl vettä

25 g tuorehiivaa tai 11 g ps kuivahiivaa

1 rkl sokeria tai hunajaa

2 tl suolaa

Laita kulhoon hiiva, suola, sokeri ja hiukan vettä. Anna hiivan liuota. Lisää jauhot ja loput vedestä. Sekoita mukaan kesäkurpitsaraaste. Vaivaa taikinaa 10 min. Mikäli se on liian löysää, lisää jauhoja ja jos toisinpäin, niin kesäkurpitsaa. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 min. Sekoita vuohenjuustomurut taikinaan. Muotoile leiväksi ja paista uunissa 30-40 min tai kunnes pinta on kullanruskea ja pohja kumisee ontosti, kun koputtaa.

VINKKI! Leipä paistuu parhaiten, kun laitat sen uuniin kuumalle alustalle. Itse käytän pizzakiveä. Saat lisää rapeutta kuoreen, jos heität uuniin alussa 0,5 dl vettä. Meidän kiertoilmauuniin sitä ei saa heittää, joten laitan pohjalle vesiastian ja/tai roiskin pinnalle vettä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat