Kesäkurpitsa-kikhernepasta
Kesäkurpitsa lienee Italian suosituin kasvis heti tomaatin jälkeen. Kasvi on ylivoimaisesti eniten satoa tuottava laji puutarhassa. Olen heittänyt joskus, että yksi kesäkurpitsa tuottaa ruokaa juuri sopivasti yhdelle ihmiselle. Sen enempää sitä ei tekisi edes mieli syödä. Kasvi putkauttaa 1-3 kukkaa päivässä ja makkarankokoisia hedelmiään muutaman viikossa. Sen kun kertoo kahdella, tietää, että meillä syödään kesäkurpitsaa.
Ei se koko... Marketeissa kesäkurpitsat ovat jättimäisiä. Parhaimmillaan ne ovat kuitenkin juuri makkaran kokoisina. Mikäli ostat isomman, kannattaa siitä leikata keskustan maltoa pois.
Tässä yksinkertainen, kesäinen pastaresepti, joka syntyi tohinan keskellä. Teet sen pastan kiehuessa. Jääkaappi oli tyhjillään, mutta puutarha riensi pelastamaan. Sävyä makuun antoi pihan tuottoisin yrtti, minttu. Laitoin mukaan myös hyllystä löytyneet kikherneet. Toimii mainiosti ilman niitäkin. Kesäkurpitsankukkia en ole nähnyt koskaan Suomessa myytävänä. Todella sääli. Ne ovat mainioita friteerattuina, täytettyinä sekä oivallisia värin ja maun antajia salaateissa ja pastoissa. Ne eivät ole tässä oleellisia, vaan kesäkurpitsan miedon lempeä maku.
Kesäkurpitsa-kikhernepasta
neljälle
400 g pastaa
3 pientä kesäkurpitsaa tai 1-2 isompaa, kolikoiksi tai puolikuiksi leikattuna
1 prk kikherneitä
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2-3 mintunvartta, lehdet nypittyinä
muutama kesäkurpitsakukka (ei vält.), revittynä suikaleiksi
kourallinen raastettua parmesaania
oliiviöljyä
pieni ripaus chilirouhetta
suolaa
pippuria
Keitä pasta suolatussa vedessä. Muista säästää lopussa 1 dl keitinvettä. Kuumenna pannu, kaada sille oliiviöljyä ja laita mukaan kesäkurpitsat. Mausta hiukan suolalla. Paista kurpitsoita n. 5 min, kunnes ne ovat melko pehmeitä. Kaada mukaan kikherneet, valkosipuli, kesäkurpitsankukat, mintunlehdet ja chili. Anna niiden lämmetä pannulla 2-3 min. Sekoita yhteen pasta, keitinvesi ja puolet parmesaanista. Kaada kasvisseos sekaan ja sekoita. Annostele lautasille. Kruunaa tilkalla hyvää oliiviöljyä ja parmesaanilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan