Pasta on siitä hauska ruokalaji, että se taipuu mihin vain. Kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen. Alkupalaksi, väliruoaksi, pääruoaksi. Hyvään oloon, morkkikseen, krapulaan. Romanttiseen illalliseen, yksinoloon, isoon pataan ystävien kesken. Pitkään haudutettua kastiketta tai nopeasti kypsytettyä kauden parhaimmistoa. Ruokavammaisille (kuten minä kalan suhteen) se on loistava silta uusiin makuihin totuttautumisessa. Uskon silti, ettei pasta itsessään ole meille hyväksi, vaikka sitä kuinka rakastankin. Olen kuitenkin vähentänyt sen nauttimista. Kohtuudella kaikkea. Tein kuitenkin lupauksen pitää gluteenittoman kaksiviikkoisen. Missäköhän kohtaa malttaisi?

Tässä mahtava kesäinen pastaohje alkukesän sesonkikasviksista. Pohja on Marko KoskisenPassione-kirjasta, sitä hieman modattuna. Kammoksun normaalisti kermaa pastassa, mutta tässä se toimii loistavasti. Reseptin luettuani mieleeni tuli kesäkeitto pastan muotoon sovitettuna. Savolaiseen ruokaan ja omiin eksoottisiin kokkailuihini tottunut appiukko kommentoi syömisen ohessa moniulotteisesti: "Parempaa kuin mikkee aiempi".

Kesäpasta

4 hengelle alku- tai väliruoaksi

300 g tagliatelle-pastaa

0,5 kukkakaalia, nuput nypittyinä

0,5 punttia vihreää parsaa, syöntikokoisina paloina

2 dl kuohukermaa

0,5 sitruunaa, kuoret raastettuna

3 retiisiä lohkoina

parmesaania

suolaa

pippuria

Kiehauta parsapalat ja kukkakaalin nuput al denteksi ja laita sivuun. Laita pasta kiehumaan ja keitä suolavedessä al denteksi. Kiehauta kerma ja lisää siihen raastettu sitruunankuori ja mehu. Lisää parsa ja kukkakaali sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele ja laita päälle retiisin paloja. Raasta päälle parmesaania.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!