Mainos
Mainos

Kasvumaan esittely

Tulevissa bloggauksissa käsitellään aika paljon siirtolapuutarhan arkea ja juhlaa, joten palstamme esittely lienee paikallaan. Tässä ensin keväistä tonttia. Mökkikuvia sitten, kun muutto on tehty ja paikat ojennuksessa.

Kesäkausi häämöttää ja siirtolapuutarhaan avattiin vedet viime viikonloppuna. Muutamme maalle toukokuun puolivälissä, kun ilmat rupeavat lämpiämään ja puutarhassa alkaa olla vipinää. Tehdään jälleen selväksi, että emme hippeile kesäämme missään lautahökkelössä. Mökkimme valmistui viime vuonna ja mukavuuksiin kuuluu sähkön ja veden lisäksi mm. lattialämmitys, wc, sauna ja suihkukaappi. Tilaa on kahdessa seisomisen kestävässä kerroksessa yhteensä hivenen vajaa 40 neliötä + kylpyhuone ja sauna.

 

Ostimme mökkimme viime kesänä viikkoa ennen juhannusta. Niinpä pääsemme osallistumaan ensimmäiseen täysimittaiseen kasvukauteen vasta tänä vuonna. Viime vuonna pääpaino oli saada mahdollisimman nopeasti kasvulaatikot kyhättyä ja raivattua pihalle niille tilaa. Aiemmin tontilla oli vain savinen pieni perunamaa sekä hyötykasveista kaksi viinimarjapuskaa, osittain rusakon syömä omenapuu sekä pidemmälle kasvanut kirsikkapuu. Aluksi ydinasia olivat yrtit. Juurekset tulkoon, jos ehtivät. Yllättävän hyvin kerkesivätkin. Ainoastaan palsternakka jäi hivenen kapoisaksi. Kukkapenkki oli periaatteessa täynnä rikkakasveja.

Kukkapenkki ostettaessa ja parin päivän huhkimisen jälkeen.

Paljon tehtiin, mutta paljon myös nautittiin. Päätimme alkuun, että teemme kaikkea minkä pystymme, mutta emme tapa itseämme hommien alle. Mökki on hankittu nautintoja varten. Niitä täytyy olla kaikenaikaa. Onnistuimme yhdistämään innon ja ilon varsin mallikkaasti. Saimme paljon aikaan, mutta muistoihin jäi päällimmäiseksi mahtava kesä. Viikon verran vietimme jo perinteeksi muodostuneella Suomi-turneella.

Paljon on kuitenkin vielä tehtävää. Seuraavia projekteja ovat mm. aidan teko, etupihan suunnittelu ja toteutus, rinteisen pihan porrastus, terassin ja mökin maalaus, sadevesiputken kaivaminen, ikkunallisen kasvulaatikon tekeminen, uuden kasvulaatikkorivistön tekeminen, pleksin hankkiminen terassipöydän päälle, viistossa olevan kukkapenkin nosto ja sen reunaan kivimuurin kasaaminen, 1,5-metrisen tuijan paikan vaihtaminen jne. jne. Asia kerrallaan.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.