Mainos
Mainos

Kasvimaan kuulumisia - 14.6.2012

Kesä on järkyttävän kiireistä aikaa. Jokainen puuha on kuitenkin omaehtoista ja hauskaa, mutta arki-ilta ja viikonloppu tuntuvat sujahtavan heti ohi. Välillä asioiden hoidon, puutarhapuuhastelun, ruoanlaiton ja bloggailun yhteensovittaminen venähtää puolille öin. Onneksi kohta koittaa loma.

Tässä väliaikatietoa, missä kasvumaalla mennään. Kaikki ovat jo hyvällä mallilla eikä takapakkeja ole vielä tullut minkään suhteen. Tein tällä viikolla vihdoin ikkunallisen kasvulaatikon tomaatille, paprikalle ja chilille. Koko määräytyi kantena käytettävien vanhojen ikkunoiden mukaan ja lopputulos on hiukka pieni, mutta katsotaan, kuinka paljon 17 chilintaimesta saadaan mukaan.

Rakensin laatikon samoin kuin muutkin boksit, mutta tälle tuli korkeutta yhdeksän laudan verran. Yläreunan tein viistoon, jotta ikkuna pääsee laskeutumaan siihen nätisti. Runko meni rakentaessa kuitenkin jostain syystä kieroon. Niinpä näppäränä miehenä sahasin kaikki sivut suoriksi. Kohollaan olevaan alakulmaan laitoin korokkeet ja laatikon sisälle katekangasta, ettei multa pääse valumaan raosta.

Nyt moni puuhapete varmaan naureskelee, mutta ihan jokainen puuhastelu on meikäläiselle vielä extremeä. Porasin ensimmäisen reiän seinään vuosi sitten. Nyt on kasvimaa täynnä laatikoita ja mökki täynnä reikiä, joihin sujahti naulakoita ja hyllyjä puhumattakaan D-I-Y -kaakeloinnista.  Tai puutarhanhoidosta. Siitä oli kokemusta yhden kesän ruukkuviljelyn verran. Hyvä tästä tulee. Antaa kuvien puhua puolestaan. Esittelen kasveja tarkemmin, kun niiden olemus alkaa hahmottua paremmin. Kuukausi takaperin pihalla näytti tältä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.