Kampasimpukat Gaijinin tapaan - juhlavaa uuttavuotta!
Uusivuosi on kuohuviinin juhlaa ja äyriäiset kuplivan parhaita kavereita. Siksipä tuli mieleen jakaa tämä Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Gaijin-ravintolan keittokirjasta otettu kampasimpukkaresepti, joka on helppo, näyttävä ja tapansa mukaan todella maukas. Kuin luotu vuoden 2015 vastaanottamista varten.
Alkupalan kokoinen annos on upeimmillaan kampasimpukan kuoresta tarjoiltuna. Mutta onneksi astiassa ja vaikkapa mädin laadussa toimii kompromissikin. Itse käytin lohenmätiä, jonka väri on likimain sama kuin taimenella. Ruoka toimii yhden simpukan pikkuherkkuna aperitiivin kera, mutta itse keräsin lautaselle kolme kappaletta kunnon alkupalaksi. Pääruoaksi nautin possunkylkeä teriyaki-kastikkeella. Höysteeksi vaimon blogin puolelta pikkelöityjä kasviksia.
Mitä herkullisinta vuotta 2015!
VINKKI! Mikäli avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä jää yli, pidä uudenvuodenpäivänä tonkatsu-kekkerit. Leivitettyä vasikan- tai possunleikettä suikaleiksi leikattuna kera monenlaisen kastikkeen.
Kampasimpukat Kalifornia, avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä
8 kampasimpukkaa
2 tl seesamiöljyä
avokadokreemiä
soija-mirin -dressingiä
taimenenmätiä
norilevää ohuiksi suikaleiksi leikattuina
Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja paista kampasimpukoita noin 2-3 minuuttia per puoli. Ota pois pannulta ja anna vetäytyä hetki.
Laita kampasimpukoiden päälle avokadokreemia ja tarjoile kuuman soija-mirin -dressingin, mädin ja norilevän kanssa.
Avokadokreemi
2 avokadoa
2 tl wasabitahnaa
1 rkl creme fraichea
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori. Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi pyreeksi. Maista ja mausta tarpeen mukaan joko suolalla tai sitruunalla.
Soija-mirin -dressing
1 pieni inkivääri
1 pieni ”bullet”-chili
3 valkosipulinkynttä
2 dl vettä
1 dl miriniä
1 dl soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
0,5 dl sokeria
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan