Kampasimpukat Gaijinin tapaan - juhlavaa uuttavuotta!

MTV Oy, All rights reserved

Uusivuosi on kuohuviinin juhlaa ja äyriäiset kuplivan parhaita kavereita. Siksipä tuli mieleen jakaa tämä Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Gaijin-ravintolan keittokirjasta otettu kampasimpukkaresepti, joka on helppo, näyttävä ja tapansa mukaan todella maukas. Kuin luotu vuoden 2015 vastaanottamista varten. 

Alkupalan kokoinen annos on upeimmillaan kampasimpukan kuoresta tarjoiltuna. Mutta onneksi astiassa ja vaikkapa mädin laadussa toimii kompromissikin. Itse käytin lohenmätiä, jonka väri on likimain sama kuin taimenella. Ruoka toimii yhden simpukan pikkuherkkuna aperitiivin kera, mutta itse keräsin lautaselle kolme kappaletta kunnon alkupalaksi. Pääruoaksi nautin possunkylkeä teriyaki-kastikkeella. Höysteeksi vaimon blogin puolelta pikkelöityjä kasviksia.

Mitä herkullisinta vuotta 2015!

VINKKI! Mikäli avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä jää yli, pidä uudenvuodenpäivänä tonkatsu-kekkerit. Leivitettyä vasikan- tai possunleikettä suikaleiksi leikattuna kera monenlaisen kastikkeen.

Kampasimpukat Kalifornia, avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä

8 kampasimpukkaa

2 tl seesamiöljyä

avokadokreemiä

soija-mirin -dressingiä

taimenenmätiä

norilevää ohuiksi suikaleiksi leikattuina

Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja paista kampasimpukoita noin 2-3 minuuttia per puoli. Ota pois pannulta ja anna vetäytyä hetki.

Laita kampasimpukoiden päälle avokadokreemia ja tarjoile kuuman soija-mirin -dressingin, mädin ja norilevän kanssa.

Avokadokreemi

2 avokadoa

2 tl wasabitahnaa

1 rkl creme fraichea

1 sitruunan mehu

1 tl suolaa

Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori. Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi pyreeksi. Maista ja mausta tarpeen mukaan joko suolalla tai sitruunalla.

Soija-mirin -dressing

1 pieni inkivääri

1 pieni ”bullet”-chili

3 valkosipulinkynttä

2 dl vettä

1 dl miriniä

1 dl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

0,5 dl sokeria

Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi kuutioiksi, chili ohuiksi renkaiksi ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan nesteet ja sokeri. Kiehauta. Lisää inkivääri, chili ja valkosipulit ja jätä kattilasivuun. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!