Kala-taco chipotle-limemajoneesilla

MTV Oy, All rights reserved

Arkipäivän tavallisin ongelma - mitä syödään? Vaimo nakkaa ohimennen ehdotuksen kala-tacosta. Nappaan kiinni. Morsian oli ajatellut kalaa suoraan pannulle ja kääräistä valmiin kuoren sisään. Mulla se ei käynyt mielessäkään. Maukkaan kala-tacon tekee itse alusta asti varsin nopeasti ja maku palkitsee. 

Kalaksi valikoitui tällä kertaa turska ja kastikkeeksi chipotle-limemajoneesi. Kun mukaan laitetaan savuista ja chilistä maissia ja salaattia, täydellinen arki-illan pelastus on syntynyt.

HUOM!Kalaksi käy mikä tahansa vaalealihainen kala. Limessä kannattaa suosia luomua, koska kuori raastetaan.

VINKKI! Tsekkaa myös klassisempi Baja Fish Taco -resepti. Ja muut taco-reseptit.

Kala-tacot

2 hlölle

400 g vaalealihaista kalaa (turska, kuha, hauki…)

1,5 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna, kevyesti vatkattuna

2 rkl maitoa

2,5 dl panko-jauhoja

2 dl pakastemaissia

1 rkl voita

1 tl chilijauhetta

1 tl savupaprikajauhetta

romainesalaattia

chipotle-limemajoneesia, resepti alla

tacokuoria, valmiita tai itsetehtyjä (resepti)

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Tee ensin majoneesi (ohje alla).

Kaada vehnäjauhot laakeaan astiaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa kananmuna kulhossa ja lorauta sekaan hiukan maitoa. Kaada panko-jauho laakeaan astiaan.

Leikkaa kala ”sopiviksi” palasiksi (mielen mukaan). Pyöräytä kalapalat vehnäjauhoissa. Taputtele liiat jauhot pois. Dippaa kananmunaseokseen kauttaaltaan. Pyöritä kauttaaltaan pankojauhoissa.

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Kippaa pannulle maissi ja mausta se chilillä ja savupaprikalla. Paista hissukseen muutama minuutti, kunnes maissijyvien reunat alkavat tummua. Kauho maissit pannulta pois, mutta jätä lämpö päälle.

Lorauta kuumalle pannulle oliiviöljyä. Paista kalapalat kauttaaltaan kullanruskeiksi.

Asettele taco-kuorelle salaatinlehti, kalapaloja sopiva määrä, maissia ja viimeistele chipotle-limemajoneesilla. Tarjoa ja iske kiinni.

Chipotle-limemajoneesi

1 kananmunankeltuaista

1 tl dijon-sinappia

1 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa tai limenmehua)

1-2 chipotle-chiliä, hienonnettuna (purkista, löytyy isommista marketeista)

0,5 limen kuori raastettuna

0,5 limen mehu

2 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)

Sekoita yhteen keltuaiset, sinappi, viinietikka, chilipalat, limen kuori ja mehu, suola ja pippuri. Kaada öljy sekaan asteittain hitaasti lorottaen ja koko ajan sekoittaen (helpointa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella). Varo, ettei seos juoksetu. Maista lopussa ja mausta mieluisaksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.