Kaikki ravintola-arvosteluni

Blogi muutti heti vuoden aluksi ilmettä ja rakennettaan. Mielestäni pelkästään hyvään suuntaan, vaikka vielä on hiukan hiomista yksityiskohdissa. Suurin parannus tuli mobiilin puolelle. Vanhaa blogialustaa oli puhelimella vaikea lukea. Tämä toimii hyvin.

Samalla kaikkien postausten verkko-osoitteet muuttuivat. Se haittaa erityisesti vanhoissa postauksissa olevien linkkien klikkausta, koska ne osoitteet eivät ole enää olemassa. Siksipä päätin kerätä uudelleen yhteen kaikki ravintola-arvosteluni, joita on ehtinyt kertyä hurja määrä. En jaksa enää edes laskea. Blogin päälle toki vielä parikymmentä arvostelua toimittaja-ajoiltani vuosituhanteen molemmin puolin.

Kun copy-pastetti kaikki postaukset, kelasi nopsaan jokaista syömäkertaa uudelleen. On sitä ollut ja on jatkuvasti yhä enemmän etuoikeutetussa asemassa ruoan suhteen. Toisinaan tuntuu, että syöminen on yksi ammattini markkinoinnin suunnittelun ja bloggaamisen ohella. Ja mitä kaikkea on jo alkuvuodellekin luvassa! Niistä sitten myöhemmin, mutta tahti ei tule hidastumaan.

Samalla tulee harmitelleeksi, että tuhti nippu kuvia ja kokemuksia maailmalta on tallessa vain kovalevyn kuvat-kansiossa. Saankohan koskaan purettua raflajuttuja Nizzasta, Marseillesta, Toulonista, Avignonista, Grassesta, Arles, Venetsiasta, Padovasta, Vicenzasta ja Frankfurtista?

PS. Lukaisepa myös mietteitäni ravintolakritiikistä sekä palautteenannosta ravintolaan.


KAIKKI RAVINTOLA-ARVOSTELUNI

TAMPERE
4 vuodenaikaa (Sasu Laukkonen, Sami Tallberg, blinit)
Ravitsemisliike Aisti
Armas Kuppila
August von Trappe
Barmacia
Bertha (2015, 2014, ja 2011, 2011 vanhan blogin puolella)
C (2016, 2013 sekä Chef Santerin menu, 2011 vanhan blogin puolella)
Como (vanhan blogin puolelle)
Dabbal
Frankly
Frans & Marie
Gastrolaiva M/S Tampere
Huber
Pikkubistro Kattila
Midhill, Särkänniemi
Malabadi, Tammela
Masu Asian Bistro
Naughty BRGR
Näsinneula (Tommasi-menu 2016, Spiced Up -menu 2016, blinimenu 2015, 2014)
Ohranjyvä, läskisoosi-ilta (vanhan blogin puolelle)
Roast (vanhan blogin puolelle)
Ruby & Fellas
Stefan’s Steakhouse
Suomalainen Klubi, brunssi
Tiiliholvi (Markus Aremo, Illallinen pimeässä)
Tillikka
Trattoria (vanhan blogin puolelle)
Gastropub Tuulensuu
Von Nottbeck, Näsilinna (2016, 2015)
Wistub Alsace
Zeytuun

KANGASALA
Paakari


HELSINKI
Ask (* Michelin)
Basbas & Staff Wine Bar
Chef & Sommelier (* Michelin)
Chengdu
The Cock
Gastone (vanhan blogin puolelle)
Gastro Café Kallio
Grotesk (Dario Cecchini 2016, 2011 vanhan blogin puolella)
Juuri
Kaartin Hodari & Hummeri
Olo (* Michelin)
Mei Lin
Muru (vanhan blogin puolelle)
Pastis
Roster Helsinki
Shelter
Toscanini (vanhan blogin puolelle)

Lopettaneita: Glogatan 4, Mustachos

Lopettaneita: Osteria Ovo


KIRKKONUMMI
Bistro O Mat

OULU
Hugo

JOENSUU
Kielo

FISKARS
Kuparipaja (vanhan blogin puolelle)

————- ULKOMAAT ————-

Lopettaneita: Magus Auk

RUOTSI, Tukholma
Flippin’ Burgers
Ling Long

ITALIA
Amalfin rannikko:
Mamma Rosa, Salerno
Dedicato A Mio Padre, Salerno
Il Pacchero, Salerno
Saraceno d’Oro, Positano
Ristorante L’Abside, Amalfi
Il Teatro, Amalfi
Pizzeria Mimì, Ravello
Il Buco, Sorrento (* Michelin)

Rooma - osa 1:
Taverna Romana
Taverna Dei Fori Imperiali
La Cabana
Nipotino del Solitario
Osteria del Sostegno
Alle Carrette

Rooma - osa 2:
Ristorante Il Papalino
Cul de Sac
La Montecarlo
Hostaria al 31

Rooma - osa 3:
Ad Hoc
Da Carlone
Cavour 313
Melo

Firenze - osa 1:
(vanhan blogin puolelle)

Osteria del Caffé Italiano
Vivoli

Firenze - osa 2:
(vanhan blogin puolelle)

i’Vinaino
La Casalinga
Trattoria Zàzà
Il Latini
Gusta Pizza
Osteria del Cavalieri (Pisa)

Genova:
L’aterier deo sapori liguri
Trattoria Rosmarino
Trattoria della Raibetta
Trattoria Antica Sa Pesta
La Taverna di Colombo

Napoli:
L’ Antica Pizzeria da Michele
Osteria Il Gobbetto
Pescheria Mattiucci
Pizzeria Di Matteo
Da Donato

UNKARI, Budapest
Osa 1:
Két Szerecsen Bisztró
Bock Bisztró

Osa 2:
21
Onyx (* Michelin)
Spinoza Café
Kádár Étkezde
Macesz Bistro
Doblo

PORTUGALI
A Champanheria, Setúbal
Dona Isilda, Palmela

SKOTLANTI, Edinburgh
(vanhan blogin puolelle)

Pubeja:
The Greyfriars Bobby’s Bar
The Advocate
Mussel Inn
Omar Khayyam (intialainen)
Kenilworth

Michelin-raflat:
The Kitchin
Martin Wishart

RANSKA, Pariisi
(vanhan blogin puolelle)

Chéri Bibi
Le Percolateur
Chartier

LIETTUA, Kaunas
Avilys
Bernelių užeiga
Gurme
Le Rouge
Saduté

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!