Mainos
Mainos

Juo kuin kuningatar - Elizabeth II:n aperitiivi

Brittimonarkki Elizabeth II:lla on jokapäiväinen juomariitti, jonka aloittaa lounaan aperitiivina nautittu herkullinen cocktail ginistä ja Dubonnet'sta.

Edinburghin herttua, prinssi Philip siirtyi tänään eläkkeelle 96-vuotiaana. Tämän ansiosta tulin lukeneeksi artikkelin hänen ja kuningatar Elizabeth II:n arjesta. Kävi ilmi, että 91-vuotias Ellu napsii päivän mittaan yllättävän monta drinksua. Kuningattaren rutiineihin kuuluu päivittäin nauttia ennen lounasta giniä ja Dubonnet’a jäiden ja sitruunan kera. Lounasjuomana lady juo viiniä ja päättää ruokahetken Martiniin. Iltahömpsyksi monarkki ryystää vielä lasin tai kaksi shampanjaa. 3-4 juoman nautiskelu lounasaikaan pistää miettimään, kuinka nautinnollisessa seitinohuessa kuningatar on tullut parvekkeelle heiluttelemaan.

Tajusin, etten ole kenties koskaan maistanut Dubonnet’a pelkästään. Siispä Alkosta pullo mukaan. Tuo ranskalainen yrteillä ja mausteilla maustettu väkevä viini on perinteinen aperitiivi. Gini leikkaa hillittyä makeutta entisestään ja lopputuloksena on erinomainen cocktail ruokahalua kiihdyttämään tai ihan vain lukuhetkeä värittämään. Dubonnet’lla lienee melkoinen mummo-kasarimaine, mutta itselleni tämä cocktail oli erittäin suunmyötäinen. Dubonnet’a tulee olemaan tästä lähtien aina kaapissa. Oli hyvää myös pelkästään jäiden kera. Voltteja löytyy 14,8 % ja hintaa 13,50 euroa eli varsin edullisesta tuotteesta on kyse. (Alkon tuotesivu)

Tsekkasin kuningattaren suosiman juoman sekoitussuhteet ja ne ovat alla. Nautinnollisen kuninkaallisia hetkiä kuningatardrinksun parissa!

”Elizabeth II”
1 osa giniä (veikkaisin Gordon'sia)
2 osaa Dubonnet’a
viipale sitruunaa
jäitä (joissain vinkeissä sanottiin 2, joissain filled)

Sekoita nesteet keskenään lasissa ja lisää jäät ja sitruunaviipale.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.