Mainos
Mainos

Järjetön ruoka

"Me suomalaiset ollaan kyllä fiksu kansa. Osataan ajatella rationaalisesti ja ollaan järkevää porukkaa. Siks varmaan me ollaankin niin tehokkaita. Ei hössötetä ruoan ympärillä koko päivää niinkuin jossain etelässä. Hirveetä, jos joutuis joka päivä sovittamaan menonsa jonkun ruokailun ja ruoanlaiton takia. Samanlailla täyteen siitä eineksestä tulee kuin itse tehdystä ruoasta. Miksi vaivata perheen arkea ja pakottaa kaikki istumaan samaan aikaan ruokapöytään? Miksi hankaloittaa kaikkien elämää, kun jokainen voi mikrottaa ruokansa juuri silloin, kun se omaan aikatauluun sopii? Kätevää ja tehokasta. Yhteinen ruokahetki vain sotkee kuvioita ja aiheuttaa vaivaa. Arki on nykyisin niin kiireistä. Ei kai lasten harrastusten tarvitse kärsiä ruoan takia? Voivat ostaa vaikka sämpylän hallilla ja syödä iltapalaa, kun palaavat.

Itsekin on niin puhki työpäivän jälkeen. Miten sitä joillain riittääkin aikaa ja energiaa johonkin ruoanlaittoon? Eivät taida muuta sitten tehdäkään. Luulisi sitä aikaa voivan käyttää järkevämminkin. Kun tietäisivät, miten stressaavaa töissä voi olla. Mikäs niillä, helpoissa duuneissa. Kello kun iskee neljä, niin kynä tippuu kädestä. Täytyy olla kyllä ylpeä siitä, että itse jaksaa. Ja pakkohan se on. Ei noi ymmärrä yhtään, minkälainen maailma nykyisin oikeesti on. Aika itsekästä lähteä kotiin ihan vaan ruokaa laittamaan. Ajatteleekohan ne mitään muuta kuin herkuttelua? Ihme, ettei ne liho sen enempää. Oishan se hienoa joskus pysähtyä ja oikein nauttia ruoasta arjen keskellä. Vaikka koko perheen kesken. Mut se on kyllä vaan itsekkäästi ajateltu. Ei sitä voi sotkea kaikkien hommia vain siksi, että omasta mielestä olis kivaa. Pojatkin niin tykkää niistä kaupan hodareista ja ne osaa jo laittaa niihin itse ketsuppia ja mikrottaa. Mikä minä olen siihen puuttumaan? Paistetaan sitten lauantaina hyvät pihvit ja nautitaan. Kenties lasi viiniäkin. Vai lupasinko mä viedä pojat silloin Mäkkäriin? Pääsis kyllä helpolla ja tulis kotiin Putoukseksi. Irttaripussi, viiniä ja sohvannurkka. Ai että. Kunnon laatuaikaa. Sen oon kyllä ansainnut.

Sit ne höpöttää luomusta ja lähiruoasta. Miten joku raaskii maksaa sellaisesta? Miten niillä voi olla sellaiset liksat, että on varaa laittaa sitä ruokaan? Ehkä siks ne kulkeekin semmosissa lumpuissa ja ajelee rotiskolla. Eikä sitä lähiruokaa edes saa mistään. Jostain pikkuputiikeista kaupungin laidoilla. Missä välissä ne ehtii niissä kivijaloissa käydä? Aivan järjetöntä ajanhaaskuuta. Se on niin kätevää, kun siitä meidän isosta marketista saa ihan kaiken kerralla.

Onhan se hölmöä, että kaikki pyörii ruoan ympärillä. Ei taida elämään muuta mahtua. Aika köyhää. Haihattelevat eilisistä ruoista ja vaihtelevat reseptejä. Eiks niillä oikeesti oo muuta puhuttavaa? Kysyin, miten Kaunareissa eilen kävi eikä kukaan ollut edes katsonut. No ei kai, jos on sidottuna lieden ääreen. Syövätkin jotain piiperryksiä hienoissa ravintoloissa. Onneksi itse on tullut löydettyä pari hyvää paikkaa, joissa on isot annokset. Kunnon ruokaa. Ei tarvi lähteä nälkäisenä kotiin. Hitto kun osais itsekin tehdä semmosta ruokaa. Osaakohan noi edes kokata? Se minkä-se-nyt-oli firman uutuusnuudeliwokki oli kyllä ihan hyvää. Aika jännä se uusi makuyhdistelmä. Mistähän ne kokit siellä niitä keksii? Ei noista kotikokeista kyllä sellaiseen olis. Ja miks pitäis? Marketissa on rajaton määrä kaikkee hyvää rivissä ja siitä löytyy uusia makuja vaikka jokaiselle päivälle. Ei tarvi miettiä, mitä huomenna syö. Menee vaan kauppaan ja katsoo hyllyä ja päättää, mitä tekee just silloin mieli. Eihän sitä voi tietää, minkälaisia mielihaluja huomenna on.  Ja kaiken lisäksi noi joutuu syömään samaa ruokaa seuraavana päivänä lounaallakin. Aika tympeetä.

Sitten ne puhuu niistä lisäaineista. Hei oikeesti, C-vitamiinillakin on E-koodi! Aivan järkyttävää hysteriaa. Suomalaiset on rehtiä kansaa. Ei täällä tehdä mitään ruokahuijauksia, mistä noi vauhkoo. Kaikki on tutkittua ja tosi turvallista. Kauanko niiden kauppareissuissakin menee, kun tarvii tuoteselosteita lukea? Ei kai meille nyt mitään vaarallista myytäisi - suomalaisessa kaupassa? Lisäaineillahan varmistetaan, että ruoka säilyy pitkään ja on turvallista. Eihän siitä tulis mitään, jos koko ajan täytyisi käydä kaupassa hakemassa ihan tuoretta ruokaa, joka pilaantuu parissa päivässä. Ja just oli se tutkimus, jossa sanottiin, että suomalainen ruoka on maailman puhtainta. Noi ituhipit syö kaikkea multaistakin. Eihän sitä tiedä, mitä kaikkia pöpöjä siinä luomuperunan kuoressa on. Ja sitten ne pesee niitä paljailla käsillään ja tekee niillä ruokaa. Grouse! Tarviikin katsoa ens kerralla kylässä, että käyttääkö ne niitä likaisia kasviksia. Mullasta jää ihan varmaan pieniä murusia keitinveteen. Osaa sitten varoa.

Eikös ne muuten leiponut viimeksi leivänkin itse? Ihan kreisiä. Sehän maksaa vain pari euroa kaupassa. Miks ihmeessä sitä tarvii itse leipoa? Ties mitä pöpöjä sinne taikinaankin menee kynsien alta. Onneksi meillä käytetään sitä patonkia, joka on suojattu suojakaasulla. Ei tuu pöpöjä ja saa ihan tuoretta leipää aina kun haluaa. Eiks sellaisen taikinan kohottaminenkin vie monta päivää? Miten kellään on semmoseen aikaa? Se joku juurikin on kuulemma mummolta saatu. Ei kai ne siis vaivaa samaa vanhaa taikinaa, mitä joku mummo on joskus käsitellyt? Yök. En siis todellakaan syö, kun tarjoavat.

Hitto, mähän oon jo melkein myöhässä manikyyristä. Miten mä tälleen jäin pohtimaan kaikkea typerää? Ehtiikö ton mikrottaa tässä välissä? Joo, isken sen mikroon ja käyn siinä välissä vessassa. Tosta kipostahan voi muuten syödä seisoaltaankin. Mähän syön sen hississä ja autossa. Hitto mä oon tehokas!"

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.