Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla
Maukas annos puhtainta italialaista keittiötä syntyy helposti ja melko nopsaan. Arkeen ja juhlaan.
Näillä kesäkeleillä määritelmä kesäruoastakin hitusen joustaa. Viileä maanantai huusi pataruokaa, mutta mitään burgundinpatoja en sentään laittanut porisemaan. Tomaattinen kanapata pavuilla oli täydellinen kompromissi, joka maistuu niin helteillä kuin näillä maltillisemmillakin asteilla.
Tällainen höystö on lopulta meidän ruokavaliossa hitusen tylsäkin ruoka, mikä ei vähennä lainkaan sen herkullisuutta. Tämä on juuri sellaista Italiaa, johon omat näkemykseni kulminoituvat ja josta ammennan fiiliksiä muihin ruokiin. Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan - aina erinomainen valinta.
PS.Tsekkaa myös muut kanareseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.
Italialaisen tomaattinen kanapata valkopavuilla
4 hlölle
- 4 broilerin fileetä
- oliiviöljyä
- 1 punainen paprika, hienonnettuna
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- chilirouhetta, 0,5 tl tai maun mukaan
- 1 dl vahvaa kanalientä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1,5 tlk kirsikkatomaatteja tai 200-250 g tuoreita
- 1 tlk valkopapuja
- lehtipersiljaa, viimeistelyyn
- suolaa
- mustapippuria
Kuumenna iso kasari tai paistinpannu. Lorauta pohjalle oliiviöljyä.
Mausta broilerifileet kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Ruskista broilerifileet ja nosta ne sivuun.
Laske lämpöä ja laita pannulle paprika- ja sipulisilppu. Kuullota muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota vielä minuutti.
Kaada mukaan kanaliemi ja valkoviini. Kiehauta.
Kaada mukaan kirsikkatomaatit, pavut ja chilirouhe. Hauduttele nestettä pois vartin verran.
Lisää mukaan broilerifileet. Anna kypsyä kypsäksi noin vartin ajan.
Maista soosia ja mausta suolalla ja pippurilla. Annostele ja ripottele päälle lehtipersiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta