Hummeri-katkarapupasta - luksusta yllättävän edullisesti

Hummeria pidetään Suomessa luksustuotteena, mutta sitä saa itse asiassa yllättävän edullisesti pakasteena. Ainakin Tampereen S-kaupoissa sitä löytää 12 euron kappalehintaan. Tässä fiinin rento pastaohje isosaksiselle.

Tähän ruokaan on kolme lähestymistapaa. Itse vedin laiskimmalla tavalla ja ostin valmiin purkin valmista hummerikeittoa eli hummeri-bisqueta. Homman voi hoitaa myös tekemällä hummerikeiton itse tällä reseptillä (ja nauttia loppukeiton alkukeittona tai seuraavana päivänä). Kolmas tapa on ostaa hummerifondia tai jos sitäkään ei löydy, niin menköön kalaliemellä, jolloin hienouksia tosin häviää matkalla.

Ideaalitilanteessa hummeria olisi pastaan yksi per syöjä, mutta jos halutaan hitusen säästää, mutta tyylikkäästi, korvataan loput lihasta katkaravuilla. Samalla tuodaan annokseen myös makua ja monivivahteisuutta.

VINKKI! Jos soosia tuntuu olevan liikaa, älä huoli, se on loistavaa pakastekamaa helpon hetken nostamiseen luksukseksi. Tsekkaa myös muut hummerireseptit.
HUOM! Uusimmat ruokaseikkailut näet Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Hummeri-katkarapupasta
2 hlölle
1 hummeri
200 g sulatettuja katkarapuja
200 g tagliatellea, linguinea tai spaghettia
oliivöljyä
tuoretta basilikaa

Tomaattikastike
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
200 g tomaattimurskaa
1,5 hummerikeittoa tai hummerilientä tai kalalientä
1 dl valkoviiniä
1 punainen chili, hienonnettuna tai 0,5-1 tl chilimurskaa
laakerinlehti
muutama timjaminoksa tai 1 tl kuivattua timjamia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Kaada mukaan sipulisilppu ja kuullota pari minuuttia. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota minuutti. Kaada mukaan valkoviini ja kiehauta. Lisää tomaattimurska ja chili, kiehauta ja anna kypsyä 5 min. Lisää hummeri-bisque/-keitto tms. sekä yrtit. Hauduttele 10 min. Laita sillä välin pasta kiehumaan suolattuun veteen al denteksi. Maista ja mausta soosi mieleiseksi. Lisää tomaattisoosiin mukaan irrotettu ja pilkottu hummerinliha.
Valuta al dente -kypsä pasta ja lisää soosin sekaan. Heitä mukaan katkaravut sekä irrotettu ja pilkottu hummerinliha. Anna hetki lämmetä levyllä. Annostele lautasille ja viimeistele tuoreella basilikalla.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat