Mainos
Mainos

Kulunut lauantai oli Tampereella tapahtumien superpäivä. Siivouspäivä, Likkojen Lenkki, Museoiden Yö, Pispalan Karnevaalit ja Suuret Oluet Pienet Panimot tulivat ensimmäisinä mieleen. Mustanlahden satamassa, juuri uudistuneessa ravintola Kaislassa, kisailtiin jo perinteeksi käynyt Chef Santerin grillihaastekisa. Haasteeseen olivat vastanneet kaupungin kovat kulinaaritekijät Ravinteli BerthanMika Roito, 4 vuodenaikaa -ravintolan Yoni Ichtertz, viime vuoden voittajana ravintola NäsinneulanReino Sarka, ”kalakauppiaan poika” Valtteri Nygren, Poppamies Marko Suksi sekä Helsingin vahvistuksena Top Chef Akseli Herlevi.

Tehtävänä oli grillata pienehkö annos raadille, johon oli arvottu Aamulehden Moro-liitteen lukijoita. Äijät puhkuivat voitonvarmuutta eikä kukkoilulta ja sanasodalta vältytty.

Mutta pulinat sikseen, grilli kuumaksi ja annokset tuomareille. Annosten kuvailut ovat hiukan vaillinaisia, koska en liiemmin tehnyt muistiinpanoja.

ANNOKSET Chef Santeri: Ravunpyrstöjä kahdella tavalla: gambas al ajillo kevyesti bbq-savustettuna sekä romesco-tyylistä grillattua rapusalaattia ja fenkolia.

Reino Sarka: Possua, parsaa, porkkanaa, aprikoosia ja mitä vielä...

Valtteri Nygren: Grillatun flat breadin sisällä revittyä cajun-lohta, kurkku-jogurttisettiä ja tomaattia.

Yoni Ichtertz: ”Rastavarrashodari”

Mika Roito: Raakakypsytettyä entrecotea viherpippurimajoneesin ja ei-pikkelöityjen-vaan suolalla-ja-sokerilla-ja-etikalla-maustettujen kasvisten kera.

Akseli Herlevi: Burgeri

Marko Suksi: Hitaasti kypsytetty, pekoniin kääritty punasipuli, jonka sisällä riistajauhelihaa ja Koskenlaskija-sydän.

Voittajaksi selviytyi itse ehkä eniten siitä yllättyneenä, Maikkarin Grillikuume-ohjelmassakin parhaillaan menestyvä Marko Suksi. Onnea Poppamiehelle! Aikamoisen äijäköörin vedit nippuun.

Tapahtumassa oli myös maistatuksia sekä poikkeuksellisen hyvät telttamurkinat. Söin ensimmäisen hyvän Suomessa saamani kebabin Berthan poikien hifisteltyä pikaruokaherkku uuteen uskoon. Kebab-liha oli häränhäntää, jossa kolrabi-rub. Höysteenä puoli vuotta fermentoitunutta tomaattikastiketta, aamulla leivottua pitaleipää, kevätsipulia ja savustettua jogurttikastiketta kera valkosipuli-confitin (ainakin suurin piirtein näin).

Lisäksi Tampereen makkaravelhot, 4 vuodenajan Yoni ja Darren tarjoilivat supermaukasta hot dogia.

Päivän toinen voittaja on Tampere. Loistavaa yhteishenkeä ja -peliä hyvän ruoan ympärillä ja kulinaarisen ilosanoman levitystä laajalla rintamalla!

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.