Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapasta

Olen tehnyt kuluneen viikon aikana yksinkertaisia, mutta pirun onnistuneita ruokia. Niitä on kiva alkaa jakaa blogissakin. Tulee turhan harvoin tehtyä illallista italialaisittain eli alkuun primi (pasta, risotto tms.) ja päälle secondi eli ”proteiini”. Rytmittää tekemistä mukavasti ja pääsee nauttimaan keskittyneemmin eri mauista.

Aloitan herkullisella, kauteen sopivalla herkkupastalla, joka valmistuu pastan keittyessä kypsäksi. Pääroolissa eteläisessä Euroopassa sesongissa oleva latva-artisokka. Höysteeksi yrttejä ja sitruunaa. Tuskastun usein nähdessäni blogeissa aivan liian monimutkaisia pastaohjeita, joissa on liikaa raaka-aineita. Pasta on simppeli ruoka, jossa kunkin ainesosan maku tulee nousta esiin ja itse pastankin maistua. Sen takia kannattaa panostaa sitä laadukkaampaan pastaan mitä yksinkertaisempaa komboa teet. Maku- ja rakenne-ero euron ja viiden euron pastapussin välillä on huikea.

VINKKI! Saat pastan helposti vegaaniseksi jättämällä parmesaanin pois (etkä käytä kananmunapastaa).

Sitruunainen artisokkapasta
4 hlölle alkuruoaksi tai lisukkeeksi
400 g tagliatellea, linguinea tai spaghettia
reilu 100 g öljyyn säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
muutama verso lehtipersiljaa, hienonnettuna
0,5 sitruunan mehu
parmesaania lastuina
suolaa

OHJE: Laita pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää suolaa (1 rkl/100 g pastaa/1 l vettä). Hienonna artisokkia rouheasti. Lämmitä pannu keskilämpöä hiukan pienemmälle. Laita pannulle artisokka- ja valkosipulisilppu sekä persilja. Kaada mukaan hiukan öljyä artisokkapurkista. Lisää sitruunamehu ja lämmitä. Kaada kypsän ja valutetun pastan sekaan. Viimeistele parmesaanilastuilla ja tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat