Mainos
Mainos

Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera. 

Hedelmämehuissa hautunut kassler saa säpäkkyyttä happaman maukkaista chileistä ja punasipulista.

Tacot ovat tulleet mulle kokkailun turvasatamaksi. Kun en keksi, mitä söisi, käy ajatus tacoista aina mielessä. Ne ovat helppoa ja nopeaa ruokaa, jossa pystyy hyödyntämään myös tähteitä. Tämä versio ei ole tosin nopea, koska lihaa täytyy  hauduttaa hajoamispisteeseen, mutta varsinaista aktiivista tekemistä ei ole erityisen paljon. Tuloksena on erittäin maukas taco, johon sopii niin lempeä kuin hyvin tulinenkin makumaailma, jota voi säätää erilaisilla chileillä.

PS. Tsekkaa myös muut taco-reseptit! 

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä. 

Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

Liha:

600 g porsaan kassleria, n. 5 x 5 cm paloina
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl appelsiinimehua
1 dl ananasmehua
1 laakerinlehti
kasviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

tortilloja 
punakaalia, ohueksi siivutettuna
fetaa, murusteltuna
pikkelöityä chiliä (resepti alla)
pikkelöityä punasipulia (resepti alla)


Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla - reippaalla kädellä. Lorauta kattilan tai syvän kasarin pohjalle hiukan öljyä ja lämmitä keskilämmölle. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä minuutti. Lisää kaikki ainekset paitsi liha ja kiehauta. Lisää liha. Laske lämpöä ja anna lihan hautua kannen alla 2-3 tuntia tai kunnes se on helposti revittävissä säikeiksi. Ota liha nesteestä ja anna hetki jäähtyä. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Pikkelöity chili:

5 chiliä oman maun mukaan, hienonnettuna ilman siemeniä
2 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa

Pikkelöity punasipuli:

1 punasipuli, pilkottuna neljään osaan ja siivutettuna
5 limen mehu
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa

Paahda tacoja hetki molemmilta puolilta. Täytä ne lihalla, pikkelöidyllä chilillä ja punasipulilla ja viimeistele punakaalilla ja fetalla.

Pikkelöity chili:

Sekoita ainesosat keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Voit tehdä nämä vaikka edellisenä päivänä.

Pikkelöity punasipuli:

Sekoita ainesosat keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Voit tehdä nämä vaikka edellisenä päivänä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja