Gambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas

Toisinaan pitää itseään idioottina, kun huomaa unohtaneensa ruokalajeja, joista pitää hitosti. Gambas pil pil kuuluu niihin.

Minulla oli pussillinen sulaneita katkarapuja, hiukan nälkä, mutta ei vielä illallisaika. Ainesosat täytyi löytyä kaapeista eikä ollut aikaa tuhertaa. Jostain muistin takarajalta mieleen pelmahti tämä simppeli, espanjalainen tapas, joka on yksinkertaisuudessaan nerokas ja maultaan hurmaava. Aikaa menee tehokkaasti työskennellen 5 min, rennosti kokkaillen tuplat.

VINKKI! Annoksen voi tehdä suuremmassa nesteessä viinin kera tai sitten ”kuivemmin” ilman.

Gambas pil pil
2 hlölle tapaskoossa
n. 100 g katkarapuja (MSC)
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1-2 tl chilirouhetta maun mukaan
ripaus savupaprikaa
ripaus suolaa
lehtipersiljaa, hienonnettuna
(0,5 dl valkoviiniä, jos haluaa)
rapeakuorista vaaleaa leipää

OHJE: Taputtele katkarapujen pinta kuivaksi. Mausta hyvin kevyesti suolalla. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Lisää chilirouhe ja valkosipulihakkelus. Paista hetki, mutta älä anna valkosipulin ruskistua. Lisää sekaan katkaravut ja paista 1-2 min. Ripottele pinnalle hitusen savupaprikaa. Voit lisätä tilkan viiniä, jos haluat. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja tarjoile leivän kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!