Frittikanapallerot - syntisen hyvää pannulta tai kattilasta
Paljon on frittiä kulunut, mutta tämän tapaistakaan herkkua en ole tehnyt. Katsoessani löysää, frittiin menevää mössöä, ajattelin lopputuleman olevan fiasko ja keräisin frittisilppua kattilasta tovin jos toisenkin. Ilahdun nykyisin erehtyessäni. Myös nyt. Taas opin.
Resepti toimii frittikattilaa paremmin paistinpannulla, jossa kanamöykky ei pääse vahingossakaan hajoamaan. Erinomaista tuli öljyyn pulahtaessakin muiden frittijuttujen kera. Molempi parempi.
PS. Tsekkaa myös muut frittireseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.
Frittikanapallerot
- 300 g broilerin fileetä hienonnettuna
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 sitruunan kuori, raastettuna
- 1 kevätsipuli, hienoksi siivutettuna
- 1 rkl pecorinoa raastettuna
- 1 rkl jotain yrttiä (persilja, oregano, korianteri...)
- 0,5 dl täysmaitoa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 kananmunaa
- suolaa
- mustapippuria
Hienonna broileri melko hienoiksi palasiksi. Kaada jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Kaada vähitellen sekaan maitoa koko ajan sekoittaen, kunnes taikinasta tulee tasainen.
Sekoita mukaan kananmunat, kevätsipulisiivut ja pecorinoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan sitruunankuoriraaste ja broileripalat.
Kuumenna frittiöljy 180-asteiseksi. Tiputa iso lusikallinen öljyyn ja anna kypsyä kullanruskeaksi. Laita kerrallaan 2-4 frittimöykkyä kypsymään. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
Nauti mahdollisimman pian. On ne fritit tosin vähän jäähtyneenäkin ihan ok, mutta parempi säilyttää vaikka lämpimässä uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta